O princezně Jasněnce a létajícím Ševčíkovi aneb Události 2. kola FORTUNA:LIGY

23.07.2019, 21:55
Názory a komentáře
Česká FORTUNA:LIGA má za sebou své druhé kolo a stoprocentních týmů v ní už moc nezbývá. Vedle dua hlavních favoritů z Edenu a Plzně, kteří své zápasy v Liberci, resp. Teplicích zvládli s přehledem, se na šesti bodech drží ještě jeden překvapivý klub - po vítězství nad Příbramí je jím Opava

Na opačném konci tabulky se s nulou také nenachází velké množství družstev, konkrétně jsou dvě. Karviná trochu smolně nezvládla slezské derby s Baníkem, Zlín zase neuspěl v utkání dvou moravských celků v Olomouci.

Utkali se také dva tabulkoví sousedé z uplynulého ročníku. Jablonec z měření sil na Letné vyšel podstatně hůře, v Praze se nevedlo ani dalšímu účastníkovi evropských pohárů, Mladé Boleslavi. Ta schytala debakl v Ďolíčku. Příjemným překvapením naopak je úspěch nováčka z Českých Budějovic, který zaskočil domácí Slovácko.

Zápas kola


Teplice - Slavia

Teplice jsou pro Slavii oblíbeným soupeřem a ukázalo se to i v nedělním duelu. Už v první půli se postupně prosadili Zmrhal, van Buren a Hušbauer. Severočeši dokázali zásluhou Vondráška i v deseti snížit a po čtyřech zápasech na suchu konečně překonat defenzivu sešívaných, nic platné jim to ale nebylo. Síť totiž rozvlnili i debutující Stanciu a Souček.

Gól kola


1. Guélor Kanga (Sparta)

V uplynulém kole padlo hned několik pohledných branek, a tak mimo náš výběr zůstanou třeba ta Kopicova nebo Dedičova. Suverénně nejhezčí trefou byla ta Kangova, která uklidnila a do dvougólového vedení poslala Spartu. Ta sice od začátku Jablonec přehrávala, na první trefu však čekala až do druhé půle.



2. Jakub Podaný (Bohemians)



3. Josef Hušbauer (Slavia)



Jedenáctka kola



Brankář - Viktor Budinský (Ostrava)

Jistým výkonem pomohl Laštůvkův náhradník k výhře proti Karviné. Jediná inkasovaná branka určitě nejde na jeho triko, naopak několikrát své spoluhráče podržel. Činit se musel v první půli zejména proti Galuškově pokusu, po pauze zase dobře vychytal Janečku.

Pravý obránce - Michal Sáček (Sparta)

Dostal šanci netradičně na pravém beku a rozhodně nezklamal. Vedle dobrého odvedení obranné práce zahrozil i dopředu, nejprve v devětasedmdesáté minutě sám prověřil Hrubého. Nedlouho poté obral na útočné polovině soupeře o míč a vyzval Kangu k výstavní trefě.

Střední obránce - Luděk Pernica (Plzeň)

Solidní byla i Pernicova defenzivní činnost, do ideální jedenáctky se však dostal především zásluhou své produktivity. Po necelé hodině hry zůstal po rohu v pokutovém území a lehkou tečí umístil míč za Nguyenova záda, o patnáct minut později za vápnem předal balón skórujícímu Kopicovi.

Levý obránce - Jakub Podaný (Bohemians)

Hlavní postava překvapivého vítězství Klokanů. Už v úvodní minutě jeho hlavička Šedu pořádně vyděsila, v dalším průběhu první půle ale stihl i skórovat a asistovat. Prosadil se zdařilým přímým kopem, o dvě minuty později nahrával na gól Hronkovi.

Pravý záložník - Petr Ševčík (Slavia)

Co se povedlo o kolo dříve Čermákovi, to teď zvládl slávistický záložník - tři asistence v jednom zápase. Povedená byla především ta první, kdy vyslal do samostatného úniku van Burena. Po jeho asistenci završil pěknou kombinaci Hušbauer, ve druhé půli zase vyzval ke skórování debutujícího Stanciua.

Střední záložník - Josef Hušbauer (Slavia)

Do paměti diváků sledujících nedělní duel v Teplicích se zapsal především výstavní trefou o břevno, kterou dal sešívaným tříbrankový náskok, dařilo se mu ale i jinak. Ve středu zálohy výborně diktoval tempo, navíc byl ještě jednou poměrně blízko gólu.

Střední záložník - Guélor Kanga (Sparta)

Pro jabloneckou obranu byly jeho standardky velkým nebezpečím, žádná z nich ale gólem neskončila. Kanga tak musel dostat letenské mužstvo do trháku sám. Deset minut před koncem si kousek za vápnem posunul míč a fantastickou ranou do šibenice zavěsil.

Střední záložník - Milan Jirásek (Ostrava)

Ačkoliv nastoupil v základní sestavě a od začátku si vedl dobře, pořádně o sobě dal vědět až po přestávce. Nejprve šikovně vyslal za obranu Fleišmana, o chvíli později sám povedenou ranou zvyšoval na dvougólový rozdíl. V závěru ještě selhal v možnosti pojistit týmu vítězství, to ale Baníkovci udrželi i tak.

Levý záložník - Lukáš Provod (České Budějovice)

Už v osmnácté minutě se mladý křídelník dostal k zakončení a lehkým líznutím míče vsítil první branku Dynama po návratu do ligy. Zahrozil i před pauzou, kdy napálil boční síť. A nachomýtl se i ke druhé trefě, na níž asistoval Táborskému.

Útočník - Martin Nešpor (Olomouc)

Po deseti minutách vybídl ke skórování Housku, neúspěšně. I nadále byl velmi aktivní, ve své první velké šanci ale hlavičkoval jen do gólmana. Nakonec se přece jen stal hrdinou utkání, neboť půl hodiny před koncem trknul Faltův centr za brankářova záda.

Útočník - René Dedič (Opava)

Stejně jako Nešpor byl i Dedič jediným střelcem zápasu. V první půli tolik vidět nebyl, zato nedlouho po pauze poslal do vápna povedený střílený centr, jenže jeho spoluhráči na něj nedosáhli. Rozhodl pět minut před koncem základní hrací doby, kdy fantastickou hlavičkou zády k bráně rozvlnil síť.

Co by vám nemělo uniknout


Hráči Baníku Ostrava uspěli v regionálním derby v Karviné. Konečně tak protrhli šňůru nezdarů na půdě soupeře, kde naposledy vyhráli v prosincovém duelu v Příbrami. Od té doby sehráli devět venkovních zápasů, z nichž získali pouze dva body na Julisce a ve Štruncových sadech.

Hned při premiéře v dresu Slavie rozvlnil síť soupeře Nicolae Stanciu. Stal se tak třiadvacátým sešívaným, který se prosadil hned v úvodním vystoupení. Rumun se prosadil již po šesti minutách, ze všech slávistů se tak stal druhým nejrychlejším po Adautovi.

Málokterému fanouškovi asi unikl hodně nečekaný debut jabloneckého stopera Jiřího Váni. Ten do svých třiceti let nehrál výše než v ČFL, nyní oblékl prvoligový dres a hned to bylo v duelu na Spartě. Navíc se dostal do Radovy nominace i na čtvrteční duel Evropské ligy v Jerevanu.

Libor Kozák nemůže v rudém dresu chytit střeleckou slinu. Ve finální fázi se mu nevedlo ani v prvním zápase se Slováckem, proti Jablonci už s přehledem získal cenu "palič kola". Asi největší jeho tutovkou byla hlavička po odrazu od břevna.


Uroš Radaković sice předvedl na své poměry nadstandardní výkon, přesto se nevyvaroval komické vložky. V závěru první půle se rozhodl vystoupit, čímž nejenže se málem zranil o spoluhráče, ale především vyslal jablonecké do brejku 3 na 1.



Zachyceno na sociálních sítích


Někdy se prostě nezavděčíš.

Že by výlet příznivců Zbrojovky do Gruzie?


Už jste zhlédli?

Pokud byste nevěděli, co si zahrát ve dlouhé chvíli...



Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha22006:16
2.Viktoria Plzeň22005:26
3.SFC Opava22002:06
4.Bohemians Praha 190521013:23
5.Dynamo České Budějovice21012:13
6.Slovan Liberec21013:33
 Baník Ostrava21013:33
8.1. FC Slovácko21012:23
 FK Jablonec21012:23
 Sparta Praha21012:23
11.Sigma Olomouc21012:33
12.FK Mladá Boleslav21011:33
13.1. FK Příbram20111:21
14.FK Teplice20112:61
15.MFK Karviná20021:30
16.Fastav Zlín20020:20

Autor: Martin Vejdělek

Komentáře (83)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Za mě do výběru patří i van Burenův gól, hlavně za tu světovou přihrávku Ševčíka

Reagovat
Vopi11

Reagovat
Vsadim gule

Husbaueruv gól se mi líbil nejvíc. On umí dávat fakt pěkný góly

Reagovat
smazaný uživatel

Je to salámista, ale gólíky dává pěkný...

Reagovat
smazaný uživatel

To áno, jeho výkony sú však akési nekonštantné. Jedno kolo odohrá skvelý zápas, v ďalšom je na ihrisku prakticky neviditeľný. Do tejto sezóny však má zatiaľ rovnako ako v minulom ročníku parádny vstup, tak aby mu to vydržalo...

Reagovat
Losinho

Tak proto hraje v nejlepším věku českou ligu

Reagovat
smazaný uživatel

Počas neúspešného hosťovania v Cagliari svojho času asi pochopil ten výkonnostný rozdiel a podľa mňa to už v českej lige bez ambícií na nejaké ďalšie zahraničné angažmá dokope až do futbalového dôchodku... On podľa mňa nie je ten typ, čo by sa na staré kolená ešte trepal doťukať to niekam do Ázie.

Reagovat
andrew96

V lize je konzistentně výborný.

Reagovat
meno

Hušby gól sezony a vy ho dáte na 3. místo

Reagovat
andrew96

Nebyl nejlepší ani v kole.

Reagovat
meno

lol

Reagovat
andrew96

Za mě Kanga lepší prostě.

Reagovat
JeséRodriguez

Asi i ten přímák Podaného, ale i ten Hušbauerův byl pěknej.

Reagovat
verv

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
kilobyte

Teplice jsou pro Slavii oblíbeným soupeřem?

A fotbalisti mají vysoké IQ, jen nemají dostatečný přísun kyslíku.

Brňáci budou Ardeleana naháněť po celé Evropě.

Tiki taka je díl od dílu horší. Kohák a Fenin jsou kamarádi do deště. Se Švancarou je aspoň sranda a Mareš taky pobavil, i když vypadal dost otráveně, že ho spojují s Feninem. Svěcený se nejdřív omluví a pak řekne Švancarovi ať přečte co píšou o Marešovi.

Reagovat
El-Pistolero-68

Ty Svancarovy vtipy mi prave prijdou casto na silu, on chce byt vtipny za kazdych okolnosti a prehani to. Navic je to buran a frajirek, ja ho moc nemusim.

Reagovat
ratusek

Reagovat
kilobyte

To sice jo, ale nejlepší vtipy jsou na jeho adresu. Třeba: " Ty jsi o gólech mluvil a Honza (Koller) je dával." I když jeho názory na fotbal jsou většinou pro mě špatné. To jeho hlavně ať hraje čech, i když je to největší dřevo, protože já jsem rasista. Ale pak vysvětluje, že vlastně není rasista, protože to slovo bere jinak.

Reagovat
El-Pistolero-68

Jj, klasicky Svancara. Radsi at ve Sparte hrajou Frydek se Zahustelem, protoze jsou to cesi. A ceske srdicko atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
JohnKoul

On je takový ztělesnění všeho, co fakt hodně nemusím, přičemž asi není v jádru zlej... Ale v místnosti bych s ním nevydržel ani 5 minut (leda každej na druhý straně)

Reagovat
El-Pistolero-68

Reagovat
andrew96

Posledních 9 utkání Slavia s Teplicemi neprohrála, takže ano, je to oblíbený soupeř.

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin ma stesti ze ho Kohak tak lituje, ze s nim je ochotnej fakt neco napsat nebo natocit aby ho trosku udrzel nazivu..

Reagovat
Kiwi-21

Spíš je Kohák kokot a věří že z toho taky něco vytřiská

Reagovat
JackDaniels.

Mhmmm!!!! Ten zeleny hajzel z alzy

Reagovat
JackDaniels.

I hate you!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stannis Baratheon

Tu kundu na About you už dali pryč. Asi si uvědomili, že to lidi spíš odrazuje. Alzak je v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale že jim to trvalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ty nadpisy

Reagovat
meno

TI TUL KY

Reagovat
smazaný uživatel

Kangu dneska napodobil Rakitič

Reagovat
Zark

Teplice

Reagovat
smazaný uživatel

Teplice sú po ekonomickej stránke v súčasnosti niekde úplne inde než Slavia, takže je to fakt k popukaniu, že prehrali

Reagovat
Losinho

Petr Kolařík

Reagovat
smazaný uživatel

Mahmutovič

Reagovat
John Obi Mikel

Vojtěch Štěpán Duo Bortel-Kolařík

Reagovat
smazaný uživatel

Zmrhal a Škoda

Reagovat
smazaný uživatel

Fenin

Reagovat
Shevchenko

Po Jiráskově hlavičce padl vedoucí gól, takže není úplně pravda, že o sobě dal vědět až po přestávce.

Reagovat
smazaný uživatel

"pořádně"

Reagovat
John Obi Mikel

Nadpis

článek

Podaný

Radakovič

Mikel

Reagovat
verv

Teplice jsou pro slavii oblíbeným soupeřem.

https://i.ytimg.com/vi/GAkOkdH9uSE/hqdefault.jpg

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Zápas kola: Sokolov - Hradec Králové (2.liga), z první Opava-Příbram

Gól kola: zbytečná anketa

Jedenáctka kola: Staněk - Čolič, Štětina, Radakovič, Hanousek - Jovovič, Jursa, Rezek, Mareš - Kozák, Pázler

Hrdina kola: Jakub Mareš

Zločinec kola: Jindřich Trpišovský

Reagovat
smazaný uživatel

Kozák v jedenástke kola? A na základe čoho prosím ťa, veď všetko spálil...

Reagovat
El-Pistolero-68

To je anti-sestava.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha... pri pohľade na vylúčeného Mareša ako hrdinu kola mi to došlo Nevedel som, že tu operuje takýto recesista...

Reagovat
smazaný uživatel

Fanklub defenzívy… Kozák pomohl k tomu, aby padlo co nejmíň gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Ja mu tak nejak stále verí, že to zlomí... Pre tretie ligové kolo som ho zaradil do tímu vo fante, stalo sa tak však najmä vďaka jeho prijateľnej cene.

Reagovat
Tochal

Reagovat
smazaný uživatel

No právě...

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
smazaný uživatel

Blik, cvak, vole...

Reagovat
Lof

Reagovat
mistr129

Zločinec je jednoznačně Ševčík, tos neviděl, kolik přihrávek dal dopředu?

Reagovat
Kang & Kodos

Hanousek, kterej lítal dopředu jak splašenej?

Reagovat
andrew96

Destruktivní špeh v ofenzivě přece.

Reagovat
kilobyte

Spíš Radakovič, který nedokázal odkopnout míč.

Reagovat
John Obi Mikel

Beztak to bude tím, že ty zápasy po první brance vypnul, stejně jak to říkal při finále LM

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

so funny

Reagovat
Lof

Reagovat
andrew96

Matejov jak zmastil ten první pokus. Ale třetí bitva byla epická. Každopádně dat video s Beauguelem, který ve Zlíně už 7 měsíců není, to je od ligy kumšt.

Reagovat
lichna.

Divím se, že v souhrnu není ten náš legendární signál.

Reagovat
andrew96

https://www.ruik.cz/genialni-tah-trenerskeho-stabu-bohemians-i-to-byl-duvod-proc-klokani-prejeli-boleslav/amp/

To jen abychom se v anketě o fotbalistu roku zase nedivili. Šíleně dobrý Jindřišek.

Reagovat
kilobyte

Tak trochu jsem doufal, že si ten hlas dal Jindřišek sám, ale on ho asi opravdu dostal od Haška.

Reagovat
Coutinho10

jinak stoji za to zminit jeste 4. dil Totaln! Sezony, kterej je opet top

a emocionalne asi nejsilnejsi https://youtu.be/XTTIw4MUz34

Reagovat
John Obi Mikel

Akorát zapínám počítač a jdu na něj Tak jsem zvědav.

Reagovat
Coutinho10

pak napiš, co na to říkáš, ale já během toho několikrát byl dost naměkko...hodně silný to znova prožívat

Reagovat
John Obi Mikel

Moc krásný, zatím všechny čtyři díly super. Sparťané a ostatní si to asi moc neužijí (stejně jako já se nebudu pouštět do dokumentu o Man City), ale já už se moc těším na další díl. Ty emoce se nedají srovnávat s živým zápasem, protože vím, jak to skončí, takže na slzy nedošlo a jen jsem byl naplněn pocitem štěstí a hrdosti.

P.S. Jen škoda, že nedošlo na zápas z Baníkem, na který jsem se těšil, ale je fakt že už by to bylo moc dlouhé. (A nebo tam neměli zrovna kameru).

Reagovat
Coutinho10

j, u me ty emoce asi byly silnejsi o to vic, ze ikdyz to neni zivy zapas, tak ve me to ty zivy vzpominky z toho vecera v Edenu proste hned vyvola a treba ani ne tak ted ty goly, ale treba ta predzapasova motivacni rec Trpisaka...kdyz to clovek takhle zpetne vidi vcetne tech zaberu ze satny pred/behem/po zapase, tak to je hodne silny

jinak ten zapas s Banikem tam nebyl zamerne si myslim, protoze ty zabery z nasi ligy, ktery se hlavne objevily v 1. dile, tak to pak musela Slavia smazat z YT, protoze to porusovalo nejaky ty prava, coz je velka skoda, ale aspon si clovek muze vic uzit to, co se delo behem ty neuveritelny cesty v EL

Reagovat
John Obi Mikel

Ja myslim, ze uz to maji natoceny dopredu.

Reagovat
Coutinho10

jako jo, ale 1. dil vysel nekdy pred mesicem a najednou zadny zabery z ligy, takze nejak drobne na to asi museli zareagovat, ale urcite to neni na skodu, ale na druhou stranu toho materialu tam je tolik, ze si nedokazu predstavit, jak dlouhy by to bylo i s ligou...uz takhle to oproti zacatku (nejakych 5-6 minut) to ma skoro uz hodinu

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně jestli tam bude zdůrazněný zápas v nadstavbě s Baníkem ve Vítkovicích. Na ten díl bych se i podíval.

Reagovat
KoryVCF

Dobrej díl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele