23. července 2019 • 22:13

Sadílek pomohl superobratu! PSV porazilo Basilej gólem v nastavení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacetiletý český záložník Michal Sadílek odehrál v dresu Eindhovenu celý zápas 2. předkola fotbalové Ligy mistrů proti Basileji, v kterém nizozemský tým vydřel vítězství 3:2. O postup do 3. předkola bude usilovat příští týden ve Švýcarsku.



PSV od 14. minuty vedl, ale v nastavení prvního poločasu hosté vyrovnali a v 79. minutě skóre otočili. Po rohovém kopu se trefil prudkou hlavičkou o zem paraguayský stoper Omar Alderete, kterého Basilej v létě získala jako náhradu za českého reprezentanta Marka Suchého.

V závěru dostal Sadílek žlutou kartu za držení a krátce nato se zapsal do utkání lepším způsobem. Přihrávkou do vápna rozjel gólovou akci, kterou zakončil střídající Sam Lammers.

V nastaveném čase pak domácí rozehráli nakrátko roh a po centru do vápna dvacetiletý Donyell Malen, kterého basilejská obrana nechala volného, rozhodl pohotovou patičkou o vítězství Eindhovenu.

Kvalifikaci o Ligu mistrů si Sadílek zahrál poprvé v kariéře. Loni v prosinci nastoupil v základní skupině na 25 minut v duelu s Interem Milán.

Úvodní zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

Mistrovská část:
Saburtalo Tbilisi - Dinamo Záhřeb 0:2 (0:0), The New Saints (Wal.) - FC Kodaň 0:2 (0:1), Sutjeska Nikšič (Č. Hora) - APOEL Nikósie 0:1 (0:1).

Nemistrovská část:
PSV Eindhoven - FC Basilej 3:2 (1:1).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud