Sadílek hrál v předkole Ligy mistrů za Eindhoven celý zápas. Nizozemci vydřeli vítězství nad Basilejí 3:2

Dvacetiletý český záložník Michal Sadílek odehrál v dresu Eindhovenu celý zápas 2. předkola fotbalové Ligy mistrů proti Basileji, v kterém nizozemský tým vydřel vítězství 3:2. O postup do 3. předkola bude usilovat příští týden ve Švýcarsku.

Tento článek je více než rok starý.

Eindhoven (Nizozemsko) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvacetiletý český záložník Michal Sadílek odehrál v dresu Eindhovenu celý zápas 2. předkola fotbalové Ligy mistrů proti Basileji, v kterém nizozemský tým vydřel vítězství 3:2

Dvacetiletý český záložník Michal Sadílek odehrál v dresu Eindhovenu celý zápas 2. předkola fotbalové Ligy mistrů proti Basileji, v kterém nizozemský tým vydřel vítězství 3:2 | Zdroj: Profimedia

PSV od 14. minuty vedl, ale v nastavení prvního poločasu hosté vyrovnali a v 79. minutě skóre otočili. Po rohovém kopu se trefil prudkou hlavičkou o zem paraguayský stoper Omar Alderete, kterého Basilej v létě získala jako náhradu za českého reprezentanta Marka Suchého.

Plzeň v zápase předkola Ligy mistrů s Olympiakosem byla lepší. Gól ale na západě Čech nepadl

Číst článek

V závěru dostal Sadílek žlutou kartu za držení a krátce nato se zapsal do utkání lepším způsobem. Přihrávkou do vápna rozjel gólovou akci, kterou zakončil střídající Sam Lammers.

Pohotová patička

V nastaveném čase pak domácí rozehráli nakrátko roh a po centru do vápna dvacetiletý Donyell Malen, kterého basilejská obrana nechala volného, rozhodl pohotovou patičkou o vítězství Eindhovenu.

Kvalifikaci o Ligu mistrů si Sadílek zahrál poprvé v kariéře. Loni v prosinci nastoupil v základní skupině na 25 minut v duelu s Interem Milán.

Úvodní zápasy 2. předkola fotbalové Ligy mistrů:

  • Saburtalo Tbilisi - Dinamo Záhřeb 0:2 (0:0)
  • The New Saints (Wal.) - FC Kodaň 0:2 (0:1)
  • Sutjeska Nikšič (Č. Hora) - APOEL Nikósie 0:1 (0:1)

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme