Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

U mé šance chyběla kvalita, přemítal Čermák. Remízu považuje za lehké zklamání

Měl na noze gól. Stačilo jen lépe trefit, jenže to se Aleši Čermákovi nepovedlo a místo oslav sledoval skvělý zákrok brankáře Olympiakosu Pireus. Plzeňský záložník přemítal, že u zakončení mu asi chyběla větší kvalita a přiznal, že bezbranková remíza z úvodního utkání 2. předkola Ligy mistrů je pro něj mírným zklamáním.

Plzeňský Aleš Čermák v utkání s Olympiakosem Pireus
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Po tom průběhu je škoda, že jsme nevstřelili branku v první půli, já osobně jsem tam měl šanci. Pak z rohu byla tyčka, škoda, že se to neodrazilo o půl metru někam jinam, kde bychom mohli dorážet. Důležité je, že jsme gól nedostali, ale lehké zklamání, že jsme ho doma nedali," řekl Čermák.

Ve 38. minutě převzal na hranici ofsajdu přihrávku od Jana Kopice za obranu, ale křížnou střelu mu zlikvidoval brankář José Sá. "Kdybych to dal víc po zemi, měl by to brankář těžší. Trochu jsem to zvednul, i když jsem to úplně nechtěl. Pak na mě křičel Krmi (Michael Krmenčík), kterého jsem neviděl," popsal Čermák.

"V první moment jsem si myslel, že už je to ofsajd, protože jsem se pozastavil a měl jsem to trošku přes nohu, že jsem to hrál do kříže úplně na zadní tyč a nestihnul se podívat, jestli tam Krmi je, nebo není. Chyběla tomu asi kvalita. Kdybych to dal po zemi na zadní tyč, asi by to už gólman neměl," doplnil odchovanec Sparty.

Olympiakos na rozdíl od Plzně hrál první soutěžní utkání v nové sezoně, což podle něj na hřišti nebylo vidět. "Těžko říct. Viděli jsme jejich poslední zápas v přípravě s Nottinghamem a tam soupeře úplně převálcovali fyzicky i fotbalově. Nedokážu to posoudit. Byl to jiný zápas, hráli venku, ne na svém stadionu. I tady si nějaké šance vytvořili, takže mají rozhodně obrovskou kvalitu," upozornil Čermák.

Největší sílu řeckého vicemistra vidí v ofenzivních hráčích, jako jsou záložníci Mathieu Valbuena nebo Daniel Podence, kteří hlavně v první půli dělali domácím problémy. "V ofenzivě jsou jejich hráči šikovní, rychlí na míči. Když jsme jim dali trošku prostoru, tak to většinou hned smrdělo. Nechávat je jeden na jednoho na patnácti metrech, když jsou otevření, je pak velice složité to pro nás bránit. Takže asi musíme hrát kompaktně, u sebe a zdvojovat jejich hráče," uvedl plzeňský záložník.

Za týden v Řecku očekává náročnou odvetu. "Zápas tam bude určitě těžší než tady. Bude to bouřlivější. Ale zase možná naopak budeme mít víc prostoru do ofenzivy," uvažoval Čermák. "Tam bude asi větší teplo než u nás, takže určitě to bude náročnější. Ale někdo říkal, že tam hrajeme až v půl desáté, takže už nebude svítit sluníčko, ale asi tam bude veliké dusno a horko," dodal bývalý kapitán reprezentace do 21 let.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články