Hlavní obsah

Neuvirthovi ubyl konkurent. Toronto poslalo gólmana Sparkse do Vegas za Clarksona

Hokejovému brankáři Michalu Neuvirthovi ubyl konkurent v Torontu, s nímž uzavřel zkušební kontrakt. Maple Leafs vyměnili Garreta Sparkse, který v minulé sezoně NHL plnil roli dvojky, do Vegas. Golden Knights přenechali Torontu práva na útočníka Davida Clarksona a volbu ve čtvrtém kole příštího draftu.

Foto: Sport.cz

Brankář Garret Sparks se z Toronta stěhuje do Las Vegas.

Článek

Pětatřicetiletý Clarkson již v minulosti za Maple Leafs hrál, ale na toto působení prakticky jistě nenaváže. Kvůli zdravotním potížím za poslední tři sezony do hry nezasáhl.

Očekává se, že Maple Leafs ho zařadí na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. K výměně stáhli hlavně proto, aby si uvolnili místo pod platovým stropem. Potřebují se totiž domluvit na smlouvě s útočníkem Mitchem Marnerem, jenž byl s 94 body nejproduktivnějším členem týmu v základní části minulé sezony a nyní je chráněným volným hráčem.

Jednatřicetiletý Neuvirth zasáhl během uplynulého ročníku v dresu Philadelphie i kvůli zdravotním potížím pouze do sedmi zápasů. Vypršela mu dvouletá smlouva s Flyers a stal se volným hráčem. Nyní si zkusí prodloužit kariéru v NHL v Torontu, kde je jedničkou Dán Frederik Andersen.

Reklama

Související témata: