Na úvodní stránku Na úvodní stránku
Přispějte do knižní databáze
Přidat knihu Přidat autora

Farmáře není radno naštvat


Farmáře není radno naštvat
Recenze knihy: Wolverine: Starej dobrej Logan
Autor: Mark Millar
Originální název: Wolverine: Old Man Logan
Nakladatelství: CREW
Počet stran: 224
Mark Millar, Skot, který dobyl Ameriku, je ve světě komiksu kontroverzní osobou. Přeci jen leckdo by neměl odvahu odvyprávět příběh o věčně opilé lady Dianě. On ji však měl. Známý je však nejen svou kontroverzí, ale i nadáním vykreslit své postavy. A jak vykreslil jednoho z nejoblíbenějších mutantů? Příběh Wolverina nyní vychází u nakladatelství Crew v překladu Martina D. Antonína. V minulosti jste jeho příběh mohli zaznamenat jako součást Ultimátního komiksového kompletu.
Ukázka knihy


Z obávaného Wolverina se stal farmář. Žije se svou rodinou a dětmi poklidným životem a nechává se oslovovat Logan. Boj s adamantiovými drápy je pro něj minulostí a nikdo ho už nedonutí, aby je vytáhl. Před padesáti lety byla velká bitva, v které byli superhrdinové poraženi a padouši si rozdělili Ameriku. Každý má svou část, kde platí jeho pravidla. Postapokalyptická vize Ameriky, v které pro kladné hrdiny není místo.

Lidi se sem chodí modlit za návrat superhrdinů, však vzpomínáš, ne? Jak tehdy pokaždý vstali z mrtvejch v nějakým prďáckým novým kostýmu?

To už se nestane.

Jako bych to nevěděl, ale jim to do ksichtu tvrdit nemusíš, kámo. Bez trochy naděje v ranním kafi je lidskej duch vyřízenej.


Wolverine žije v lokalitě, jež patří pod nadvládu Bruce Bannera a jeho rodiny. Pravidelně vybírají peníze za to, že lidé v jejich oblasti bydlí a běda tomu, kdo nezaplatí včas. I Logan okusí, jaké to je dostat nakládačku za pozdní placení. Přeci jen farmáři moc penězi neoplývají. V tuto chvíli přijíždí jeho starý známý Hawkeye a prosí o drobnou pomoc, samozřejmě za pěknou finanční odměnu. Protože nabídka přichází v pravý čas, Logan přijímá a velká jízda začíná.
Ukázka knihy


Kniha má celkem 8 kapitol, v kterých brouzdáme novou Amerikou. Ve vzduchu je cítit všudypřítomné násilí. Stačí kapka a rozpoutá se masakr. Akce, napětí, dobrodružství a brutalita nemohou být větší. Jak projíždíme jednotlivé státy, stále více čtenáře napadá, zda se celou knihu obejdeme bez Wolverinových drápů. Převážnou část knihy je v hlavní roli Hawkeye a Logan zastává roli vedlejší. Text si nebere servítek a pokud to scéna vyžaduje, dočkáme se i řady sprostých slov. Působí to ale přirozeně a využity jsou opravdu ve vhodných chvílích. Přemíra záporáků činí knihu neskutečně atraktivní.

Tento komiks nemůže být více nabušenější. Tempo, kterým ho nutně potřebuje číst, je velké, protože zvědavost je obrovská. Charaktery a dialogy jsou uvěřitelné a logické. Mcnivenova kresba je velice temná a jen umocňuje postapokalyptické prostředí. Bravurně dovede vypodobnit emoce jednotlivých aktérů. Konečné vyústění je jen třešničkou na dortu.
Ukázka knihy


Upřímně nevím, jak více bych měla knihu vychválit. Pro mně obrovské překvapení. Dříve jsem neupřednostňovala knihy se superhrdiny, ale tento mutant s mutagenem X a svými typickými kotletami mi učaroval. Pokud chcete příběh co má hlavu a patu, který nenudí a je napínavý, je toto komiks pro vás. Vůbec se neomezujte tím, že tento druh komiksů běžně nečtete. Chvíle s ním vám strašně rychle utečou.



Hodnocení autora recenze
100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100% 100%
V obchodech(377 - 447 Kč)



Komentáře

Další zajímavé recenze



Dobrodružství tajemných skříněk
Recenze knihy Pasáže

Velikost se měří srdcem
Recenze knihy Čarojas

Chaos a zmatek v úvodu série pro Batmana i čtenáře
Recenze knihy Jejich temné plány: Díl první

Přihlášení

nebo
Přes Facebook
Přes Google
Ztracené heslo?