Během měsíční pauzy stroje a lidé v Chomutově nezahálejí, stále čistí město
Během měsíční pauzy stroje a lidé nezahálejí, stále čistí město. Foto: TSmCh
Chomutov

Chomutov - Komplexní blokové čištění ulic má během července pauzu, to ale neznamená, že by se stroje a pracovníci technických služeb nevěnovali úklidu.

“Potřeba úklidu je stále stejná. Není to tak, že by lidé v červenci nevyhazovali odpadky mimo kontejnery, neprášilo se či ze stromů nic nepadalo,” vysvětluje ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

V ulicích jsou stále samosběrová auta, kropící vozy a patnáct pracovníků, kteří procházejí prakticky celé město. “Úklid se plánuje podle dlouhodobých zkušeností a na základě monitoringu v ulicích. Často reagujeme také na podněty samotných občanů,” vysvětluje vedoucí střediska čištění města Jaroslav Dolník. Jediný rozdíl je, že se nevyblokovávají ulice od zaparkovaných aut.

Stejná pozornost je věnována úklidu ploch zeleně, o které se stará středisko veřejné zeleně. “Každý den máme vyčleněnou četu minimálně šesti pracovníků, kteří procházejí celé město, tak aby v každé čtvrti byli dvakrát za měsíc,” říká vedoucí střediska veřejné zeleně Daniel Voborník s tím, že hlavně v sídlištích pracovníci technických služeb svádějí s do trávníků vyházeným nepořádkem marný boj. Kromě úklidové čety je jeden pracovník stále vyčleněn na úklid psích exkrementů.

Od začátku srpna opět začne blokové čištění a potrvá až do konce října vždy tři dny v týdnu. Zbylé dva pracovní dny se stroje a zaměstnanci věnují úklidu, jehož potřeba vyplynula právě z monitoringu v ulicích města a z podnětů občanů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru