Quantcast

ČRo Radiožurnál nabízí své zpravodajství i na Google Home

| redakce | tisk

Posluchači stanice Český rozhlas Radiožurnál nyní mohou poslouchat zpravodajství i na chytrých reproduktorech Google Home. Stačí říct “OK Google, talk to Czech Radio News“ a ihned se pustí zprávy z poslední hodiny.

Naše zpravodajství chceme šířit všemi možnými způsoby - ve vysílání, na webu, v mobilních aplikacích nebo právě v chytrých reproduktorech. Google Home zatím neumí česky, ale má zde již svou základnu fanoušků a do budoucna má velký potenciál,“ uvedl šéfredaktor stanice Český rozhlas Radiožurnál Ondřej Suchan. „Chytré reproduktory navíc lidi „vychovávají“ ke vztahu k rádiu. Podle aktuálního průzkumu americké NPR má 55 procent majitelů chytrých reproduktorů pocit, že nyní poslouchají více audia než dříve,“ dodal Ondřej Suchan.

Zprávy Radiožurnálu lze již rok poslouchat i v chytrých reproduktorech Amazon Alexa. Posluchači, kteří již zařízení Amazon Echo vlastní, si v jeho mobilní aplikaci či na webu mohou přidat „Český rozhlas Radiožurnál - zprávy“ do svého denního briefingu. Pak stačí říct “Alexa, what's the news“ a nejnovější zprávy se spustí.

Když jsme zprávy do Alexy přidali, ozvala se řada lidí, že by chtěli podobnou funkci i na Google Home. Jsem rád, že jsme jim to nyní nabídli a zprávy mohou poslouchat tam, kde jim to vyhovuje. V budoucnu bychom pak rádi umožnili uživatelům i poslech samotného vysílání,“ doplnil ředitel Nových médií Českého rozhlasu Jiří Malina.

Chytré reproduktory jsou v zahraničí velkým hitem. Jen v amerických domácnostech se jich nachází 118 milionů a používá je 21 procent dospělých Američanů. Pouštění zpráv pak podle studie NPR patří mezi nejpopulárnější úkoly pro chytré asistenty.

Návod na poslech zpravodajství na chytrých reproduktorech Google Home lze zhlédnout na videu.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články