O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Bílá kniha Národní obrana Číny v nové éře odráží rozhodnutí Číny o ochraně své svrchovanosti a bezpečnosti
2019-07-24 20:51:25 cri

Čína vydala 24. července Bílou knihu nazvanou Národní obrana Číny v nové éře, ve které systematicky objasňuje čínskou obrannou politiku zaměřenou na sebeobranu. Odborníci uvedli, že tato Bílá kniha odráží rozhodnutí Číny o ochraně své svrchovanosti a bezpečnosti a také prezentuje slib Číny, že nikdy nebude usilovat o světovou hegemonii.

Národní obrana Číny v nové éře je 10. bílá kniha o státní obraně Číny. Výzkumník z Čínské akademie vojenských věd Wang Jianfei (Wang Ťien-fej) uvedl, že Bílá kniha poprvé objasnila systém obranné politiky ohledně sebeobrany a jasně vyjasnila strategický směr budování čínské armády.

Nově vydaná Bílá kniha informuje o konkrétních opatřeních Číny v oblasti ochrany Charty OSN, založení nového bezpečnostního partnerství, založení rámce regionální bezpečnostní spolupráce, vhodného řešení sporů o svrchovanost a poskytování produktů pro mezinárodní veřejnou bezpečnost. 

V Bílé knize se jasně uvádí, že hlavní cíl čínské státní obrany v nové éře, který má světový význam, je podpora vytvoření společenství lidského osudu. Výzkumník Chen Yue (Čchen Jüe) se domnívá, že Čína je velká země, která má 1,3 miliardy lidí, a která v procesu svého rozvoje nezpůsobila chudobu ani krizi v jiných zemích. Mírová, stabilní a prosperující Čína představuje příležitost a blaho pro celý svět.

Bruno

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China