bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Větší šance pro Neuvirtha? Leafs vyměnili Sparkse do Vegas a získali místo na Marnera

24. července 2019, 17:01

Matěj Hodoval

Toronto patří i nadále mezi nejaktivnější mužstva v mimosezonním období. Se snahou vytvořit větší prostor pro podepsání smlouvy s Mitchem Marnerem se Maple Leafs dohodli na obchodu s Golden Knights. Do města hazardu míří brankář Garret Sparks, opačným směrem putuje volba ve 4. kole draftu 2020 a útočník David Clarkson.

Garret Sparks patřil dlouhodobě k velkým nadějím kanadské organizace, ovšem dosud se mu nepodařilo naplnit to, co od něj Javorové listy očekávaly. 

Především uplynulá sezona byla zklamáním a důvodem, proč se šestadvacetiletého Američana rozhodl celek z Ontaria zbavit. Sparks nastoupil k dvaceti duelům základní části, po nichž skončil s 90,2% úspěšností zákroků a průměrem 3,15 inkasovaných branek na zápas. Svůj tým dovedl jen k osmi výhrám.

Taková čísla jsou zkrátka málo od muže, který dostal přednost před Curtisem McElhinneyem a Calvinem Pickardem, aby strážil záda dánské jedničce Frederiku Andersenovi.

Vedení Toronta tak nabídne pozici týmové dvojky jinému maskovanému muži. O místo se bude rvát také český gólman Michal Neuvirth, jenž podepsal v klubu jako nechráněný volný hráč zkušební kontrakt. Dalším z řady žhavějších uchazečů je po podpisu ročního kontraktu Kanaďan Michael Hutchinson.

Výměna s Vegas však neznačí pouze změnu na brankářském postu. Maple Leafs získali za Sparkse volbu ve čtvrtém kole draftu 2020 a Davida Clarksona. U druhé položky se zastavíme.

Davida Clarksona mohli fanoušci National Hockey League vidět naposledy v akci během sezony 2015/2016 v barvách Columbusu. Kanadský forvard však ukončil kvůli potížím se zády svou profesionální kariéru, nicméně jeho smlouva stále zůstává a přesouvá se na známé místo.

Pětatřicetiletý tvrďák se vrací do Toronta, kde dvě sezony působil jako hráč. Nyní ale přichází pomoci tak trochu jiným způsobem.

Maple Leafs totiž mohou použít kolem 92 milionů dolarů, namísto standardních 81,5 milionů. Prostor získají Javorové listy v případě, když umístí právě Davida Clarksona a dále i Nathana Hortona na listinu dlouhodobě zraněných hráčů (LTIR). Tím by se případně mohla vyřešit i sága kolem Mitche Marnera. Bude to mladému talentu stačit?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.