InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Oldies Goldies Párty s DJ Hobo

    pátek 29.3 22:00 - Hradní sklípek, Strakonice

  • Velikonoční farmářské trhy s ukázkami pletení z proutí

    pátek 29.3 9:00 - Drahkov

Zobrazit všechny události
 

Dynamo čekalo na gól mezi elitou 1512 dní! Až se dočkal Lukáš Provod na Slovácku

JIŽNÍ ČECHY – Psal se 30. květen 2015, když Dynamo České Budějovice, tehdy dávno smířené se sestupem do nižší soutěže, prohrálo na půdě Slovanu Liberec 1:5. Jedinou branku Jihočechů vstřelil Michal Řezáč a byl to přesně na 1512 dní poslední gól Dynama v nejvyšší soutěži. Více než čtyři roky dlouhou sérii přerušil až uplynulou sobotu Lukáš Provod, který gólem a asistencí zařídil vítězství Českých Budějovic 2:0 na hřišti Slovácka. Jeho tým nyní v pondělí přivítá Spartu, která zatím v prvních dvou kolech jako jediná z „velké trojky“ ztratila body, naopak obhájce titulu ze Slavie už se zase vyhřívá na čele soutěže a stoprocentní jsou i Plzeň s Opavou. Na první bodový zisk nového ročníku naopak čekají Zlín a Karviná. Fortuna liga má zatím tři dvougólové střelce – Josefa Hušbauera, Jana Kopice a Jana Matouška.

Lukáš Provod: Už jsem zahrál i lepší zápasy, ale budu na to vzpomínat celý život

Dvaadvacetiletý levonohý fotbalista Lukáš Provod je rád, že Dynamo na první body v nejvyšší soutěži nečekalo příliš dlouho a hned ve druhém kole na Slovácku odčinilo úvodní porážku s Opavou. „Nemluvil bych o velké euforii, ale tři body nám určitě pomohou. Dodaly nám sebevědomí a pomohou nám do dalších zápasů. Pro nás je ale důležité i to, že jsme byli na Slovácku skutečně lepším týmem a vyhráli zaslouženě," zdůraznil po možná až nečekané výhře nad soupeřem, který v prvním kole vyloupil sparťanskou Letnou. „Ten zápas jsme si rozebírali a připravovali se na to, že Slovácko na Spartě hodně vysoko a velmi kvalitně i nepříjemně presovalo. Chtěli jsme tedy hrát balony hodně rychle od nohy, abychom se nedostávali zbytečně pod tlak. Začátek zápasu jsme přežili, pak jsme začali hrát svou hru a nic neměnili, hráli jsme přesně tak, jak se učíme na tréninku. Navíc jsme dali rychlý gól, což nám určitě pomohlo. Pak už mi Slovácko přišlo i trošičku nervózní," uvedl Lukáš Provod, který si hned ve svém druhém prvoligovém zápase kariéry otevřel svůj gólový účet mezi elitou a ještě přidal asistenci. „Neřekl bych, že jsem měl životní zápas, určitě už jsem zahrál i lepší. Ale určitě na sobotní utkání budu vzpomínat celý život, když jsem v něm dal první ligový gól v životě. Hlavně jsem rád, že jsem týmu nějakým způsobem pomohl, a že jsme to tam zvládli za tři body," říká sympaticky.

Sparta? Fotbalová persona na každém postu, ale nemáme se čeho bát

V pondělí 29. července přijede do Českých Budějovic pražská Sparta a nejen Lukáš Provod nastoupí vůbec poprvé před vyprodaným Střeleckým ostrovem. „Strašně se na utkání těšíme a děkujeme fanouškům, jak rychle ho vyprodali. Celý týden se poctivě připravujeme a myslím, že se nemáme čeho bát. Doufám, že nás fanoušci poženou dopředu, odehrajeme dobrý zápas a podaří se nám bodovat," říká bez ostychu, ale zároveň si uvědomuje sílu Letenských. „Proti Jablonci už Sparta podala diametrálně lepší výkon a těžko říct, na koho se připravovat. Oni mají na každém postu fotbalovou persónu. Musíme hrát dobře jako tým, přistoupit k tomu stejně jako na Slovácku – bojovat o každý míč, hodně běhat a věřit, že tudy povede cesta k úspěchu. Naší hrou jsme určitě schopni Spartu potrápit," říká šikovný fotbalista, který je pod Černou věží na hostování z Viktorie Plzeň. Přeje tedy v boji o čelo tabulky právě Západočechům? „Ve Viktorce jsem byl snad od deseti let, takže k ní mám pořád velký vztah a sympatie. Pocházím odtud a vychovala mě, takže jí přeji a pořád jsem v kontaktu s některými kluky. Sleduji, jak se jim daří. Teď jsem ale v Dynamu a chci, aby vyhrávalo Dynamo. To je pro mě nejdůležitější," dodal na závěr.

Pokud byste se chtěli sami vyjádřit k tomu, jak se vyvíjí nejvyšší fotbalová soutěž u nás, nebo co říkáte na výkony jediných zástupců jižních Čech z Dynama České Budějovice mezi elitou, ozvěte se v komentářích pod článkem. I váš názor nás zajímá!

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Který šikovný fotbalista zbytečně ztratil míč v utkání s Opavou a zavinil porážku?

    Vloženo 25.7.2019 06:47:31

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Ztráta na půlce, kterou mohli zachránit další dva borci a střelu měl chytit Staněk, zavinila prohru? tvl xD Každopádně i kdybyste neříkal blbosti, tak na Slovácku jim to vrátil desetkrát... Provod je velký překvapení!

      Vloženo 25.7.2019 13:21:34

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace