Fascinující Sinajský poloostrov a objevování podmořského světa

Sinaj

Máte rádi koupání v moři a objevování podmořského světa?  Pak vyrazte na tajuplný poloostrov Sinaj. Živý a ničím nenarušený korálový útes tu najdete u každého hotelu, protože nával turistů tu ještě není tak velký. Kromě podmořského světa můžete na Sinajském poloostrově vyrazit i do Sinajských hor s křesťanskými kláštery a horou, kde Mojžíš dostal desatero přikázání od Boha nebo pouště s barevnými kaňony, oázy a výlety do Izraele, Jordánska, Káhiry a pyramidy v Gíze

Ras Mohamed a bohatý podmořský svět

Bohatý podmořský život, kde můžete pozorovat přes tisíc druhů ryb, hvězdice, korály nebo mořské želvy najdete na nejjižnějším cípu Sinaje v Ras Mohamed. Z druhé světové války tu zůstal vrak, který je potápěči považován za jedno z nejzajímavějších míst na světě.  Loď na tomto místě se totiž potopila i s vlakem, tanky a auty a klesla až do hloubky 30 metrů. Skvělý zážitek ze šnorchlování nabízí také ostrov Tiran, který leží na hranici se Saúdskou Arábií.  Je tady nádherně čistá voda, neponičené korály a taky jedna ztroskotaná švédská loď z roku 1981.

Egypt

Sharm El Sheikh

Největším letoviskem poloostrova Sinaj je město Sharm El Sheikh. Město se skládá ze dvou částí. První část, stará čtvrť s tržištěm a přístavem. Druhou část tvoří luxusní letovisko s názvem Naama Bay. A právě v tomto luxusním letovisku najdete moderní hotelové komplexy i nádherné písečné pláže a úchvatné podvodní scenérie hned u hotelu.  Tato destinace navíc nabízí hotely s tzv. Croco Clubem, který zajišťuje i česky mluvící animátory pro vaše děti.

Novinky z Egypta a Grand Egyptian Museum

Nedaleko pyramid v Gíze byla letos zpřístupněna veřejnosti první část muzea Grand Egyptian Museum. Samotné muzeum má hostit až desetitisíce artefaktů a z toho pět tisíc artefaktů patřící Tutanchamonovy hrobky. Egypt se neustále rozvíjí a dokonce kromě nových destinací, muzeí, atd. staví i v poušti nedaleko Káhiry nové hlavní město pro šest milionů obyvatel. V tomto novém pompézním městě má vyrůst např. nejvyšší mrakodrap v Africe, nemocnice, školy nebo zábavní park, větší než Disneyland. Součástí je také katedrála, největší na Středním Východě, která se svého otevření dočkala už letos v lednu.

Sinaj

Studentka logopedie se zájmem nejen o řeč, ale i o cestování, čtení knih a další. Snad texty nikoho neurazí a budou se líbit.