Starosta Srbic náhle zemřel, zastupitelé na mimořádném zasedání zvolili nové vedení obce
Ilustrační foto: Ilona Kaulfuss
Teplice

Srbice – Ve středu 24. července se v Srbicích, v obci s necelými pěti stovkami obyvatel, konalo mimořádné zasedání zastupitelstva. Na programu byla volba nového starosty. Dosavadní srbický starosta, Milan Zyka, totiž 12. července náhle zemřel. Bylo mu pouhých 57 let.

Novou starostkou Srbic se po krátké volbě zastupitelů stala dosavadní místostarostka Lenka Polcarová. Funkci místostarosty po ní na základě volby a rozhodnutí zastupitelů převezme Tomáš Walter. Ten v den konání mimořádného zasedání teprve složil slib zastupitele na místo, uvolněné po bývalém starostovi.

Členové zastupitelstva na návrh starostky Polcarové rovněž schválili, že funkci místostarosty bude Walter vykonávat jako uvolněný, zatímco se doposud v Srbicích jednalo o funkci neuvolněného člena zastupitelstva. „Místostarosta tak zastoupí práci člověka, který se měl přijmout na úřad jako výpomoc,“ vysvětlila své rozhodnutí starostka.

„Naší prioritou je dokončení rozdělané práce,“ odpověděla Lenka Polcarová na náš dotaz, jaké úkoly ji ve funkci starostky čekají v nejbližších dnech. „Ve Starých Srbicích je nutné dokončit kanalizaci. To je teď pro nás priorita. Obec musí také našetřit nějaké peníze, abychom mohli v práci vůbec pokračovat. Takže pro nadcházející období neplánujeme žádnou velkou akci. Obec se musí nejprve finančně vzpamatovat,“ uzavřela Polcarová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru