Hödlmayr Logistics investuje do vozového parku i skladových prostor

Hödlmayr Logistics investuje do vozového parku i skladových prostor

25.7. - S investicemi ve výši 3,4 milionu EUR počítám v letošním roce společnost Hödlmayr Logistics CR. Z toho 2,3 milionu EUR hodlá firma investovat do další modernizace vozového parku. Skupina Hödlmayr, jejíž součástí je i Hödlmayr Logistics CR, přitom disponuje jednou z nejmodernějších flotil v Evropě. Zatímco průměrné stáří jejích vozidel je pouze 3,8 roku, průměr v odvětví dosahuje sedmi let. V současné době se flotila Hödlmayr International AG skládá z 800 speciálních transportních vozidel, z nichž 99 procent tvoří nákladní automobily splňující normy Euro V EEV nebo Euro VI. V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí firmy Linda Dymlová.

Kromě rozšíření vozového parku investuje Hödlmayr také 1,1 milionu EUR do rozšíření své stávající skladové kapacity. Do konce letošního roku přibude v Jenči u Prahy 12 000 metrů čtverečních parkovací plochy, čímž vznikne místo pro dalších šest set automobilů.

V současné době se firma nezaměřuje pouze na přepravu vozidel, ale své služby dále rozšiřuje a inovuje. „Ze specialistů na logistiku vozidel se z nás rychle stali odborníci na automobilový průmysl. Našim zákazníkům nyní nabízíme vysoce kvalitní a atraktivní služby, ať už se jedná o skladování, předprodejní servis či přípravu ojetých vozidel,“ uvedla výkonná ředitelka společnosti Hödlmayr Logistics Czech Republic Eva Kaňovská a dodala, že firma také intenzivně pracuje na vývoji nových konceptů dopravy, které využívají i železniční síť.

(red)

Foto: Hödlmayr Logistics CR

spinner