InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Lomnici chtějí na náměstí další travnaté plochy a zastínění

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

LOMNICE NAD LUŽNICÍ – V Lomnici mají v plánu upravit náměstí 5. května a atrium městského úřadu. Rada města již vybrala zpracovatele studií těchto úprav. Bude jím Jan Makovička, zahradní a krajinářský architekt, z Atelieru Za Mák. „Chceme prostor náměstí 5. května a atria úřadu zazeleňovat a zastiňovat. Stromům na náměstí dáme větší volnost, odstraníme skruže kolem nich, aby nám stromy více povyrostly. A v prostoru náměstí přibydou zatravněné plochy. Podobnou představu máme také pro atrium městského úřadu.

Nyní je v atriu pouze stará dlažba. V plánu máme zeleň, novou dlažbu a také zastínění. Aby lidé, kteří přijdou na úřad vyřizovat své záležitosti, měli příjemný prostor pro případné čekání.

Atrium chceme také zkrášlit plastikami, které se svým zaměřením budou vztahovat k Lomnici. Například to bude něco z rybníkářství," uvedl starosta Lomnice nad Lužnicí Petr Baštýř.

„Atrium bychom rádi zrealizovali na podzim. Náměstí 5. května chceme upravit příští rok," doplnil starosta Petr Baštýř.

V požadavcích na projekt město zadalo požadavek zastínění nejen zelení, ale také stavebními prvky.

V současné době jezdí přes Lomnici hodně kamionů, které se nedostanou z Jindřichova Hradce do Třeboně. Kamionová doprava objíždí právě přes Lomnici. Chodci na přechodech na náměstí musí dávat pozor, zda se ze zatáčky neblíží kamion.

Termín, kdy objížďka má skončit, je 22. srpna. Tak si pak oddechne i lomnické náměstí 5. května.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace