Lajovič ve Gstaadu přežil divokou bitvu s Istominem

25. 7. 2019, 15:57
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Dušan Lajovič, který v neděli na antuce v Umagu slavil svůj premiérový triumf na okruhu ATP, úspěšně vstoupil do dalšího antukového podniku ve švýcarském Gstaadu, když vyhrál divoký zápas s Denisem Istominem. Ve čtvrtfinále nasazeného Srba čeká šampion ročníku 2014 Pablo Andújar.
Dušan Lajovič (© AFP)

Dušan Lajovič před týdnem na antuce v Umagu zvládl všechny čtyři zápasy a poprvé v kariéře nad hlavu zvedl trofej pro vítěze turnaje ATP. Na chorvatský triumf zatím úspěšně navazuje ve švýcarském Gstaadu, kde měl ale hned v úvodním utkání velké potíže s Denisem Istominem, kterého až po divoké bitvě zdolal 6-4 6-7(2) 7-6(2).

Nasazený Srb vedl už 6-4 5-1 a vypadalo to na hladký postup. Jenže Lajovič při obou pokusech zápas dopodávat selhal, při tom prvním dokonce nevyužil mečbol, a set prohrál v tie-breaku. O několik desítek minut později měl naopak možnost utkání na servisu ukončit Istomin, ani uzbecký tenista však šanci neproměnil a tentokrát měl ve zkrácené hře navrch Lajovič.

Finalista letošního ročníku Masters v Monte Carlu Lajovič, jenž si připsal páté vítězství v řadě, ve čtvrtfinále změří síly s šampionem ročníku 2014 Pablem Andújarem, se kterým má bilanci 1-3.

Joao Sousa porazil dvakrát 6-4 Itala Giana Moroniho a stejně jako před týdnem v Bastadu postoupil do čtvrtfinále. Předtím na něj čekal 10 měsíců.

O první letošní semifinále si portugalský tenista zahraje s nejvýše nasazeným Španělem Robertem Bautistou, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 2-7. Loňský finalista Bautista obsadil poslední místo ve čtrvtfinále po výhře 7-6 6-4 nad krajanem Jaumem Munarem.

• ATP 250 GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 586.140 eur
čtvrteční výsledky (25. 7. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bautista (1-Šp.) - Munar (Šp.) 7-6(7) 6-4
Lajovič (3-Srb.) - Istomin (Uzb.) 6-4 6-7(2) 7-6(2)
Sousa (5-Portug.) - Moroni (It.) 6-4 6-4
Andújar (7-Šp.) - Daniel (Jap.) 6-1 3-6 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist