Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Voják Tomáš (†40) zemřel za záhadných okolností. Sloužil v Afghánistánu i v Kuvajtu

Voják Tomáš (†40) zemřel za záhadných okolností. Sloužil v Afghánistánu i v Kuvajtu
Voják Tomáš (†40) zemřel za záhadných okolností. Sloužil v Afghánistánu i v Kuvajtu  (Autor: Facebook)
Autor: rc - 
25. července 2019
19:38

Slovensko ztratilo hrdinu. Voják Tomáš N. (†40) zemřel náhle za záhadných okolností. Tomáš sloužil na misích v Kuvajtu i v Afghánistánu. Z jeho náhlého odchodu jsou v šoku jeho známí i kolegové.

"Od ledna do prosince 2011 jsem v Afghánistánu působil jako zástupce velitele slovenského kontingentu. Tomáš byl instruktorem Operačního výcvikového a styčného týmu OMLT, který cvičil příslušníky Afghánské armády. Byl ukázkou skutečného profesionála, může být vzorem pro své kolegy. A navíc byl i velmi skromný. Bylo mi ctí s ním sloužit, “ zavzpomínal na setkání s vojákem Tomášem N. major v záloze Milan Vanga pro Nový Čas.

Tomáš zemřel za záhadných okolností ve slovenském městě Martin.  Jako příslušník slovenské armády se zúčastnil mnohých zahraničních misí. Jeho první mise byla operace Enduring Freedom, tedy Operace Trvalá svoboda, kterou zahájili Spojené státy po útocích 11. září roku 2001. Operace měla za cíl zničit teroristické buňky na Blízkém východě. Mise ho zavedla do Kuvajtu a následně se zúčastnil mise i v Afghánistánu. Armádu měl Tomáš v krvi. Vojákem byl jeho děda i otec.

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání