Bent už hledat angažmá nebude, rozhodl se ukončit kariéru

25.07.2019, 19:46
Aktuality
Konec aktivní hráčské kariéry oznámil Darren Bent. Bývalý anglický reprezentant byl po loňském odchodu z Derby County bez angažmá a nové už hledat nebude...

Bent je odchovancem Ipswiche Town, kde si poprvé vyzkoušel Premier League, aby následně prokázal kanonýrské vlohy ve druhé lize. Zde si útočníka vyhlédl Charlton.

V dresu Addicks prožil Bent vydařené období, když během dvou sezón vstřelil 31 ligových branek, čímž si řekl o přestup do Tottenhamu. Za "Kohouty" ale 34letý útočník nenastupoval pravidelně a po dalších dvou letech následoval pro změnu transfer do Sunderlandu.

Na severu Anglie tehdy obávaný střelec v ročníku 2009/10 vstřelil 24 gólů, což byla jeho nejpovedenější sezóna v kariéře. Následoval přestup do Aston Villy, kde Bent začal ve stejném duchu, postupně však měly jeho výkony, také kvůli zranění, klesající tendenci.

Po odchodu z Villa Parku se zkušený střelec vydal do Derby County, kde ještě během sezóny 2016/17 vstřelil deset gólů v League Championship, poté ale ze sestavy vypadl.

V předminulém ročníku odehrál Bent ve druhé lize patnáct utkání za Burton Albion, posléze se stal volným hráčem, angažmá se mu ale najít nepodařilo. Dvanáctinásobný reprezentant Albionu, za který vstřelil čtyři branky, se proto rozhodl definitivně pověsit kopačky na hřebík.

Autor: Jiří Vojík / skysports.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
Beči

Sakra, já myslel, že už pár let nehraje. Každopádně hodně štěstí do budoucna. Na vrcholu to byl skvělý střelec.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
kattos

V Sunderlandu zářil

Aby se nezapomělo https://www.youtube.com/watch?v=FUvHP-d03Bo

Reagovat
smazaný uživatel

Bent, Beattie, Barkley.... kde sa stala chyba?

Reagovat
smazaný uživatel

Bentley namiesto Barkley*

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych dodal Micah Richards, Ravel Morrison, Michael Johnson a Francis Jeffers.

Reagovat
smazaný uživatel

Micah Richards, na toho som skoro zabudol.. pamatam ako bol hviezda novotvoriacich sa City a zrazu nic.. az asi pred polrokom som o nom videl niekde zmienku :).. asi najziarivejsi priklad anglickych prehypovanych youngsterov

Reagovat
smazaný uživatel

Posledních pár let strávil v Aston Ville, nicméně nyní je bez angažmá, na konci sezóny ho propustili. Aktuálně je mu 31 let a nejsem si jistý, že si někdy ještě zahraje v PL.

Reagovat
Error

Anglickeho prehypovaneho youngstera slozilo zraneni kolena.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda no

Reagovat
Kovi81

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kapřík

Jo, Micah a Bentley, tem jsem tehdy hodně věřil.

Reagovat
Csaplárova past

S Agbonlahorem v Aston Vile to byl válec ....

Reagovat
smetos

Agbonlahora je konec kde? A s nim na hrotu Carew

Reagovat
Csaplárova past

Taky sem nevěděl, musel sem si to najít ... minulý rok ukončil v 31. letech kariéru v Aston Ville

Reagovat
smazaný uživatel

Tenkrát sympatické mužstvo. Petrov Milner Downing a Young v záloze. A super Friedel v bráně. Jsem moc rád že ho pak ještě koupil Tottenham. Skvělý golman

Reagovat
Kapřík

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele