Nezařazené

Proč se rozhodnout pro zapuštěný plastový bazén a jak vybrat ten správný

Autor angelo

Zapuštěné zahradní bazény patří mezi oblíbené řešení pro pohodlné letní koupání na vlastním pozemku. V porovnání s obyčejnými nafukovacími bazény mají několik nesporných výhod. Jaké to jsou a ze kterých variant můžete vybírat? To se dozvíte v článku.

V čem jsou zapuštěné plastové bazény výhodné?

Když si vyberete kvalitní zapuštěné plastové bazény, získáte řešení až na několik desítek let. Jejich hlavní předností je zejména dlouhá životnost. Použité plastové řešení je vyrobeno z kvalitního barevně a tvarově stálého plastu, který je navíc odolný proti mechanickému poškození. Veškeré součástky splňují všechny nutné bezpečnostní normy. Díky tomu, že je bazén zapuštěný, nevytváří zbytečně výrazný prvek na zahradě, ale je elegantním doplňkem.

I přes to, že při správném vybavení je údržba zapuštěného bazénu nenáročná, počítejte s potřebou správného zazimování, aby se žádná součást neponičila. Praktický návod, jak na to, najdete na stránkách výrobce bazénů, kde máte jistotu, že poskytované rady jsou opravdu funkční a ověřené.

Vyberte si zahradní bazény do země

Při plánování bazénu je potřeba nejdříve rozmyslet, jakou bude mít velikost a tvar. V nabídce jsou oválné či obdélníkové bazény. Pokud vám žádná z nabízených velikostí či tvarů nevyhovuje, je možnost domluvit se na úpravě rozměrů na míru. Pro snadnější údržbu a zamezení napadání nečistot si můžete vybrat i modely bazénů se zastřešením. Součástí většiny bazénů jsou i schůdky a další příslušenství pro pohodlné využívání. Zahradní bazény do země jsou poskytovány i s dopravou a montáží zdarma, což určitě oceníte. Kromě samotného bazénu je totiž potřeba pamatovat i na pravidelné náklady v podobě vody, filtrace či chemie pro úpravu kvality vody. Ti náročnější si mohou pořídit i speciální přístroj pro úpravu vody na slanou.

O autorovi

angelo

Zanechte komentář