Nejlepší chytré hodinky

2
Nejlepší chytré hodinky
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Chytré hodinky s otevřeným systémem jsou ideální alternativou pro ty, kteří chtějí mít možnost si doinstalovat aplikace
  • Do výběru se tentokrát zařadili výrobci Samsung, Apple a Huawei

V první části našeho výběru chytrých hodinek jsme se zaměřili na kategorii chytrých hodinek s uzavřeným operačním systémem. Co si však počít, když od hodinek očekáváte trochu více a rádi byste si do nich nainstalovali aplikace přesně podle vašeho gusta? V tomto případě máte na výběr hned z několika možností – doinstalování aplikací umožňují nejen hodinky s logem nakousnutého jablka, ale také alternativy s operačním systémem Wear OS od Googlu nebo například HarmonyOS. Které hodinky se dostaly do našeho výběru?


Vybíráme nejlepší chytré hodinky

Huawei Watch 3 Pro

Pro uživatele, kteří hledají elegantní chytré hodinky s otočnou korunkou, jsou zde nedávno představené Huawei Watch 3 Pro. V současnosti nejlépe vybavené chytré hodinky čínského výrobce přináší operační systém HarmonyOS (který je pěkně svižný) ale také v hodinkách integrovaný virtuální obchod s aplikacemi. Naprostou novinkou je rovněž podpora Wi-Fi či virtuální eSIM, která zprostředkuje nepřetržitou konektivitu a v neposlední řadě i možnost odpovídat na notifikace.

Huawei Watch 3 Pro – videorecenze

Za zmínku stojí rovněž vysoce odolné safírové sklíčko velkého AMOLED displeje s maximální svítivostí 1 000 nitů či podpora bezdrátového nabíjení Qi. Pouzdro z titanu je vybaveno celou řadou chytrých senzorů ukrývajících se za keramickou spodní částí, skrze kterou se hodinky nabíjí. Úctyhodná je rovněž zhruba tří až pětidenní výdrž v běžném režimu na nabití či široká nabídka sportovních a zdravotních funkcí.

Samsung Galaxy Watch4 (Classic)

Nejnovější generace chytrých hodinek od Samsungu dorazila ve dvou provedeních – základním (spíše sportovním) Galaxy Watch4 a také elegantnějším Galaxy Watch4 Classic. Zatímco Galaxy Watch4 dostupné ve velikostech 40 a 44 milimetrů jsou spíše nástupcem řady Galaxy Watch Active, verze Classic (42 a 46 milimetrů) je pokračovatelem Galaxy Watch3. V obou případech se můžete spolehnout na zvýšenou odolnost IP68 i vojenský standard MIL-STD-810G či ochranné sklíčko Gorilla Glass. U varianty Classic výrobce vsadil na nerezovou ocel, základní verze je z hliníku.

Velkou novinkou je senzor umožňující změřit hned několik důležitých ukazatelů o kompozici těla. Mezi údaji najdeme například míru (škodlivého) viscerálního tuku, množství svalů, vody v těle, ale rovněž propočet BMI. Dále nechybí EKG, senzor okysličení krve či již tradiční monitor srdečního tepu. Díky implementaci Wear OS si přijdou na své i příznivci bezkontaktního placení ze zápěstí. Dále nechybí možnost LTE, otočná fyzická luneta či široká nabídka doinstalovatelných aplikací.

Apple Watch 7

Volba pro majitele iPhonů je nasnadě. Sedmá generace Apple Watch, které v segmentu wearables slaví velký úspěch, podobně jako bezdrátová sluchátka Apple AirPods, přichází ve dvou velikostech 41 a 45 milimetrů. Zásadnější novinkou je pak přepracovaný LTPO OLED displej s tenčími rámečky, jehož uhlopříčka tak povyrostla na 1,9", respektive 1,69", což z Apple Watch 7 dělá hodinky s jedním z největších zobrazovacích panelů na trhu. Méně podstatnou novinkou je rovněž mezigeneračně opět o něco vyšší odolnost, alespoň oficiálně v podobě certifikace IP6X, která doplňuje výrobcem udávanou voděodolnost do 50 metrů.

Asi největším vylepšením Apple Watch 7 je výdrž, která se mezigeneračně zlepšila a hodinky bez problémů zvládnou 1,5 až 2 dny používání. Výrobcem udávaná rychlost nabíjení z 0 na 80 % za 45 minut přitom zhruba odpovídá realitě, takže není problém ráno hodinky nabít i během velmi rychlé snídaně třeba na 60 %. Stejně jako u minulé generace, lze i pomocí Apple Watch 7 bezkontaktně platit, změřit EKG, srdeční tep, spánek či polohu uživatele. Samozřejmostí je pak vyspělý operační systém, který podporuje velké množství vývojářů aplikací.


Diskuze ke článku
Adam Kremer
Adam Kremer
"Asi největším vylepšením Apple Watch 7 je výdrž, která se mezigeneračně zlepšila a hodinky bez problémů zvládnou 1,5 až 2 dny používání."
Žádné mezigenerační zlepšení výdrže se opravdu nekoná. Natož, aby hodinky zvládly bez problému 2 dny. Hodinky jste snad testovali, ne? Opravdu si myslíte, že se výdrž nějak zlepšila? Ale stále to není tak hrozné jako když jste psali, že AW7 mají vyšší výkon díky novému procesoru... Přitom sám Apple udává, že hardware je zcela shodný s AW6.
Petr Válek
Petr Válek
Apple watch 7 objednané , jsem zvědav jak bude žena spokojená .

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze