Babylon: Emma Stone a režisér muzikálu La La Land opět spojí síly

Režisér (skoro) oscarového muzikálu La La Land Damien Chazelle do svého připravovaného projektu opět obsadil herečku Emmu Stone, která si zahrála ve zmíněném muzikálu hlavní roli po boku Ryana Goslinga. Projekt, který prozatím nese název Babylon, nás zavede do Hollywoodu ve 20. letech.

20. léta, 19. století a Hollywood, který zažívá neuvěřitelný šok. Do teď se fanoušci těšili pouze černobílými němými filmy, které doprovázela předem nahraná nebo živá hudba. Nyní do kin vstupují filmy, ve kterých herci a herečky mluví. Zatím existuje nepotvrzená informace, že Emma Stone by měla ztvárnit hvězdu němých filmů Claru Bow, která prokázala odvahu a snahu, aby se z němé herečky stála mluvící hvězda.  

Jako dalším obsazeným by měl být herec Brad Pitt. Jednalo by se o jeho první spolupráci s režisérem Damienem Chazellem a herečkou Emmou Stone. Jeho obsazení zatím ještě není potvrzené. Film vlastně stále čeká na hlavního distributora. O film projevila zájem studia Lionsgate, Paramount a Netflix, smlouva ale ještě nebyla podepsaná s nikým z nich. 

Filmy s tématem přechodu z němého do mluveného filmu bylo natočeno již několik. Mezi ty nejznámější patří muzikál Singing In The Rain s Debbie Reynolds nebo oscarový černobílý film The Artist z roku 2011.