Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Sandra Bullock slaví 55. narozeniny: Z divadelních prken až na úplný vrchol

Sandra Bullock slaví 55. narozeniny: Z divadelních prken až na úplný vrchol
Zdroj: csfd
+ Dalších 18 fotografií
Sandra Bullock je oscarová herečka, která má za sebou nejeden veleúspěšný film, mezi které patří například slavná Slečna drsňák. Rodačka z Virginie dnes oslavuje už pětapadesáté narozeniny, řekli byste, že už jí je tolik?

Slavná filmová herečka Sandra Bullock se narodila ve Virginii 26. července roku 1964. K umělecké dráze měla blízko už od mala, protože její matka byla slavná německá operní pěvkyně Helga Meyerová a její otec byl učitelem zpěvu. Jako dítě byla součástí pěveckého sboru v Německu a také studovala balet. Měla možnost si zahrát vedlejší role v matčiných operách. Sandra žila 12 let v německém Fürthu, takže mluví plynně německy.

Herectví studovala na East Carolina University, ale studium později ukončila, protože se rozhodla vydat na dráhu herečky. Z New Yorku se přestěhovala do LA a její první větší role byla v seriálu Podnikavá dívka. Její první velká role přišla roku 1993 ve filmu Demolition Man, kde si zahrála po boku proslulého Sylvestera Stallonea (73) a Wesleyho Snipese (56). Pak už to šlo samo. O rok později přišla další velká role ve filmu Nebezpečná rychlost a dalším jejím úspěšným filmem byl snímek Zatímco jsi spal z roku 1995, za nějž získala ocenění Zlatý glóbus.

Její neúspěšnější film je ovšem komedie Slečna drsňák z roku 2000, kterou si jistě pamatuje každý z nás. Díky tomuto filmu se Sandra dostala do povědomí širokého obecenstva. Sandra si zahrála i v biografickém dramatu Zrození šampióna, za kterou dostala Oscara pro nejlepší herečku v hlavní roli. Mezi další její filmy, které stojí za zmínku, patří například film Gravitace, kde se objevila vedle Georgeho Clooneyho (58) nebo komedie Drsňačky, což měla být jakási návaznost na Dannyho parťáci.

Dnešním dnem Sandra Bullock oslavuje 55. narozeniny, tedy půlkulatiny, a musíme uznat, že se za ty roky téměř nezměnila. Přesvědčte se sami a podívejte se do fotogalerie, jak to Sandře sluší.

Filip Turek se tvrdě opřel do Fialy: ODS zradila svoje voliče a on je toho absolutní příklad

Související články

Další články

Nejnovější kauzy