Irsko? Se pos*ali, ne? Turecko, Súdán, Saúdové a další kritizují stav lidských práv v Izraeli

26.07.2019 14:29

Izrael se ocitl pod palbou kritiky. Země jako Jemen, Turecko, Pákistán, Súdán či Saúdská Arábie kritizují židovský stát za to, že údajně pošlapává práva žen. A evropské země jako Francie, Lucembursko či Irsko tyto muslimské země podpořily. Publicistka Lucie Sulovská nad tím kroutí hlavou. Padla i sprostá slova.

Irsko? Se pos*ali, ne? Turecko, Súdán, Saúdové a další kritizují stav lidských práv v Izraeli
Foto: Redakce
Popisek: Izrael

Anketa

Chcete, aby byl prezident Zeman sesazen z funkce?

9%
91%
hlasovalo: 35105 lidí
Publicistka Lucie Sulovská kroutí hlavou nad odsouzením Izraele jako země, která nectí práva žen. Zaujalo jí, kdo v sociálním výboru OSN pro toto odsouzení hlasoval. Najdeme tam země jako Pákistán, kde před pár lety docházelo k polévání mladých žen kyselinou. Šlo o formu trestu.

Vedle Pákistánu pro rezoluci hlasovaly země jako Saúdská Arábie, Jemen nebo Írán, Jde o země, které jsou k Izraeli dlouhodobě kritické. Z Íránu dokonce nejednou zaznělo, že by mě být Izrael vymazán z mapy. Svými hlasy přispěly také Čína, Turecko, Francie, Irsko, Japonsko, Norsko a Rusko.

Proti se postavily Spojené státy a Kanada.

Česká republika a další země Visegrádské čtyřky nejsou členy výboru. Kdyby ve výboru bylo Polsko, Slovensko, Česko nebo Maďarsko, Sulovská věří, že by ani jedna z těchto zemí pro usnesení odsuzující Izrael nehlasovala.

Rozhodnutí výboru vyvolalo na sociální síti Facebook živou debatu, ve které padaly i velmi hrubé výrazy.

Přidal se i vývojář počítačových her Daniel Vávra, který má lví podíl na vývoji dnes slavné hry Kingdom Come: Deliverance. „Ty vole. To už ani není vtipný. Evropské země hlasují společně s režimy, kde ženy nesmí ani řídit, bičují je k smrti, když je někdo znásilní, či nemají volební právo, o zemi, kde se nic z toho neděje,“ poznamenal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…