Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Smrt anděla z Kurvahošigutntág (†74): Pecha bojoval s velmi vážnou nemocí!

Dědictví aneb Kurva hoši gutentág
Zdroj: youtube.com
+ Dalších 28 fotografií
ZÁKEŘNÁ NEMOC
Anděl z Dědictví aneb Kurvahošigutntág herec Jiří Pecha (†74) už tam nahoře peskuje za sprostá slova úplně jiné lidi než Bohuše. Redakce eXtra.cz zjišťovala, jak na něj vzpomínají jeho slavní kolegové. A při té příležitosti vyšlo najevo i to, že již před pár lety bojoval s agresivní formou rakoviny, kterou mu zapříčinilo kouření cigaret!

Zdeněk Troška (65), režisér

„Měl jsem Jirku Pechu strašně rád. Byl to úžasný člověk. Samorost s obrovským smyslem pro humor. Měl jsem velikou radost, když přikývl na to, že budou s Lubomírem Kostelkou hrát dvojici dědků v Babovřeskách. Dva díly byli spolu, v třetím už hrál sám, pan Kostelka si bohužel zlomil stehenní kost.

S Jiřím byla veliká radost pracovat. Říkal, že tyhle filmy přetrvají, že je lepší hrát v nich než o půlnoci v inscenaci na ČT2.

V prvním díle byl krátce po chemoterapiích, ale byl statečný. Sebral se tak, že ve filmu není vůbec znát, jak silné měl bolesti. V dvojce a trojce byl už zdravý jako rybička. Říkal mi ‚Jsem starej vůl, všechno mi to zapříčinilo kouření. Přestal jsem, dal jsem na radu pana doktora, vypustil jsem i alkohol. Tělo se najednou úplně vzpamatovalo a cítím se najednou výborně.‘

Vypadal báječně, pořád byl skvěle naladěný, už jen kvůli tomu pocitu, že je zdráv. Budu na něj vzpomínat s radostí a láskou, byl to obrovský kamarád. Nikdy nikoho nezarmoutil.“

Oldřich Vlach (77), herec

„Cože, Jirka zemřel? To mě mrzí. Točil jsem s ním pár věcí. Naposledy jsme dělali s režisérem Jirkou Strachem jednu detektivku v Ivančicích. To ještě jakžtakž fungoval, byl docela dobrý. Sice jsme oba blbě chodili, ale šlo to.

Vím, že na tom nebyl dobře. Nevím, jaké měl problémy, ale v pořádku úplně nebyl. Chodil ještě hůř než já a hodně se zadýchával.

Jinak to byl bezvadný, férový kluk, měl jsem ho moc rád. Ještě mi dal po natáčení na rozloučenou výbornou slivovici. Už sám vůbec nepil.

Prostě odešel další dobrý kolega. Každý je nahraditelný, ale Jirka měl svoje nezastupitelné místo mezi nejlepšími herci. Dalo mi to ale velkou ránu. Už se to blíží kolem mě.“

Miroslav Donutil (68), herec

„Hráli jsme spolu nejen v Dědictví aneb Kurvahošigutntág, ale především divadlo. To hodně dlouho, přes dvacet let. Hráli jsme spolu spoustu rolí, inscenací, jezdili jsme spolu na mnoho zájezdů po celé Evropě. Prožili jsme spolu ohromný kus života.

Mluvil jsem s ním asi před měsícem a vůbec na mě nepůsobil dojmem, že by se nás chystal opustit.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy