Na internet unikla ukázka z ruské verze seriálu Černobyl, obsahuje hrdinné Sověty a americké špiony

Na internetu se objevila ukázka z plánované ruské verze seriálu Černobyl. Populární seriál z produkce HBO, který byl v červenci nominován hned na 19 cen Emmy, se nelíbil některým ruským médiím a recenzentům a ruská televize NTV natáčí vlastní verzi. Ukázka byla záhy z internetu stažena, série má černobylskou katastrofu ukazovat v jiném světle než seriál HBO.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záběr ze seriálu Černobyl od televize HBO

Záběr ze seriálu Černobyl od televize HBO | Zdroj: HBO

Krátkou ukázku zveřejnil na svém twitterovém účtu moskevský korespondent deníku The Financial Times Max Seddon. Podle serveru Vanity Fair bylo video v ruštině. Seddon na twitteru napsal, že v ukázce se objevují „heroičtí ruští velitelé, kteří se starají o životy záchranářů, a američtí špioni sabotující příměstské železnice“.

Ukázka již není dostupná.

Ooh, the trailer for the Russian version of Chernobyl is out. It features heroic Soviet commanders who care deeply about the lives of the rescuers, as well as American spies sabotaging a suburban rail service for no apparent reason. Color me psyched

youtube.com/watch?v=FBsJNg…

17:49 – 25. 07. 2019

60 152

Jak dříve napsal server The Moscow Times, ruským prorežimním médiím se nelíbí, když o sovětských či ruských událostech točí a vysílá americká televize.

Ruská verze seriálu má sledovat skupinku sovětských KGB důstojníků pověřených odhalením agenta CIA zapleteného do špionáže. Nová adaptace Černobylu má vycházet z konspirační teorie tvrdící, že v den tragédie se v oblasti elektrárny nacházel infiltrovaný zahraniční agent, napsal The Moscow Times.

Seriál částečně financuje ruské ministerstvo kultury, které na projekt vyčlenilo 30 milionů rublů. Celkový rozpočet ale není známý, píše americký magazín.

cha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme