Hlavní obsah

Senzační postup! Sparťané uspěli v náročné konkurenci a zahrají si finále

Praha

Fotbalisté pražské Sparty do 19 let zdolali v posledním skupinovém klání CEE Cupu Dinamo Záhřeb 1:0, a jelikož následný duel vyhrál Besiktas nad Šachtarem Doněck rovněž 1:0, mohou se svěřenci Jana Kopáňka těšit na finále pražského turnaje.

Foto: Svatopluk Samler, CEE Cup

Sparťané oslavují trefu Petra Pudhorockého, která nakonec znamená postup do finále CEE Cupu.

Článek
Fotogalerie

Na CEE Cupu postupuje do závěrečného utkání o pohár jen vítěz skupiny, tudíž před sparťany stál velmi těžký úkol. Museli porazit čtvrtfinalistu mládežnické Ligy mistrů a zástupce jedné z nejúspěšnějších fotbalových akademií – Dinamo Záhřeb.

Úvod utkání byl ze strany Pražanů nervózní a ve hře je držely zejména povedené zákroky brankáře Adama Benady. Defenzivu Sparty po celý zápas velmi dobře řídil gruzínský stoper Iva Gelashvili, který je zároveň na začátku sezony kapitánem A-dorostu Letenských.

Sparta se postupně osmělovala, až se nakonec po hodině hry dočkala vedoucího gólu, když po centru Tomáše Jonáše zprava přiťukl Adam Karabec míč Petru Pudhorockému a ten pohotově vypálil k tyči.

Sparťané poté udrželi jednogólový náskok až do závěrečného hvizdu a už jen s napětím čekali na výsledek střetnutí Šachtaru s Besiktasem, ve kterém potřebovali, aby bodoval turecký celek. Také v tomto duelu padl jediný gól a opět k radosti Sparty.

V úterý 30. července tak bude v Ďolíčku od 18:00 pražský tým proti brazilským Palmeiras. Sparta se v devátém ročníku turnaje dostala do finále už počtvrté. V letech 2015 a 2016 vyhrála ještě pod vedením Davida Holoubka.

AC Sparta Praha "U19" - GNK Dinamo Záhřeb "U19" 1:0
Gól: 63. Pudhorocký.
Sparta: Benada - Klimenda (41. Čejka), Vitík, Gelashvili, Suchomel - Kozák (48. Bláha), Freisinger (41. Karabec), Jonáš, Holoubek (41. Szewieczek) - Pudhorocký, Žížala (41. Sejk).

Reklama

Související témata: