InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Sepekově se lidé baví u Muziky pod kaštanem

SEPEKOV - Prázdninové sousedské setkání Muzika pod kaštanem se v Sepekově na Písecku zrodilo před sedmi lety. Tehdy bylo jediné utěšené místo na sepekovském náměstí skutečně pod kaštanem u Jednoty. A tam si lidé dávali na přelomu prázdnin dostaveníčko s muzikou. Každý, kdo chtěl, mohl přijít, zahrát a pobavit ostatní. Mezitím vyrostlo v Sepekově nově upravené náměstí, kulturní dům a trochu se pozměnila i dramaturgie akce.

Jak na dnešní Muzice pod kaštanem prozradila Gabriela Krahulová, která se stará o sepekovskou kulturu, dnes se úřad městyse snaží spíš kapely nasmlouvat dopředu, aby se dal zveřejnit časový harmonogram a každý mohl přijít na žánr, který má rád. Od pěti odpoledne tak dnes začalo vyhrávat Sepekovské duo Jan Sedláček a Jan Cihlář a potěšili hlavně starší publikum lidovými písničkami. Pak přišla na řadu písničkářka a kytaristka Barbora Reiterová. "Předpokládáme, že v půl sedmé večer se publikum trochu obmění, protože to začne hrát kapela Fantom," zmínila Gabriela Krahulová. Poté jsou v plánu ještě seskupení Lhota band, což jsou sepekovští chalupáři z Prahy a country skupina V4. "Měli jsme obavy z předpovědi počasí, proto jsme letos poprvé raději zajistili stan. Déšť se nám ale naštěstí vyhnul," dodala organizátorka. 

Vyhrávat se bude do třiadvacáté hodiny. V Milevských novinách pak Gabriela Krahulová naznačí i některé sepekovské kulturní plány na zbytek roku. 

Diskuse k článku - 4 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Radka 

    Reagovat

     

    děkujeme všem organizátorům i účinkujícím za krásné odpoledne s Muzikou pod kaštany,paní starostka Sepekova a zastupitelé se opravdu starají o to, aby se v Sepekově "něco dělo" a lidem se tam dobře žilo, díky všem.

    Vloženo 31.7.2019 06:32:26

  • Miloš Zvonař V4 

    Reagovat

     

    děkujeme za pozvání, rádi jsme si u vás zahráli :-) příští rok se zase těšíme...

    Vloženo 29.7.2019 07:40:28

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Jo uz to nejni takove jako driv kdyz se o tuto akci starali i byvaly hospodsky kteri ted uz nejsou v Sepekove ale v Milevsku ve Sporthotelu.

    Vloženo 27.7.2019 21:31:05

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Byla to pěkná akce vydařená velké dík pořadatelům ,kritizovat umí každý ,ale něco dělat málo kdo!

      Vloženo 28.7.2019 15:49:40

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace