27. července 2019 • 21:30

Jihlava se ve FNL rozjíždí, Zbrojovka ztratila i podruhé

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Brna také ve druhém kole druhé nejvyšší soutěže pouze remizovali. Po nerozhodném výsledku 2:2 ve Vlašimi v úvodním kole soutěže hráli doma s Pardubicemi 1:1. Naopak výborně se daří nováčkovi z Líšně, který si překvapivě vyšlápl i na Chrudim.



Zbrojovka brzy skórovala, v šesté minutě proměnil pokutový kop kapitán Magera. Východočeši odpověděli v 17. minutě zásluhou Kohúta, který z vápna vyslal přízemní střelu na zadní tyč. V nastaveném čase prvního poločasu mohly Pardubice dokonat obrat, Černému ale na zadní tyči po Čelůstkově centru chyběl kousek k zakončení.

Po změně stran se neprosadil hlavou domácí Růsek a na druhé straně neuspěl Hlavatý, jehož střela z šestnáctky orazítkovala břevno. Pardubice bodovaly i ve druhém zápase, když v úvodu soutěže zdolaly Žižkov 2:1.

Favorizovaná Chrudim sice proti nováčkovi od čtvrté minuty vedla, ale hosté po přestávce třemi góly skóre otočili. Líšeň tak má po dvou zápasech čtyři body.

Jihlava se po úvodní bezbrankové remíze v Ústí nad Labem dočkala první výhry v sezoně. Jeden ze spolufavoritů soutěže vstřelil proti Vítkovicím všechny tři góly až po přestávce. Dvakrát se prosadil Stanislav Klobása a pojistku přidal Mohamed Tijani.

První vítězství v sezoně si po úvodní remíze 2:2 s Brnem připsala i Vlašim. V Prostějově přežila několik šancí a rozhodla těsně po pauze, kdy se trefil Petr Breda.

2. kolo druhé fotbalové ligy

Brno - Pardubice 1:1 (1:1)
Branky: 6. Magera z pen. - 17. Kohút. Rozhodčí: Denev - Hájek, Dohnálek. ŽK: Vintr - Hlavatý. Diváci: 3520.

Chrudim - Líšeň 1:3 (1:0)
Branky: 4. Janoušek - 53. Krška, 56. Vintr, 90.+2 Rolinek. Rozhodčí: Hocek - Blažej, Hock. ŽK: Čáp - Minařík, Hlavica, Hladík. Diváci: 1456.

Jihlava - Vítkovice 3:0 (0:0)
Branky: 60. a 70. Klobása, 85. Tijani. Rozhodčí: Cihlář - Paták, Horák. ŽK: Vaculík - Praus, Mikula. Diváci: 893.

Prostějov - Vlašim 0:1 (0:0)
Branka: 52. Breda. Rozhodčí: Dorušák - Vodrážka, Batík. ŽK: Koudelka, Sus - Svoboda, Skopec, Jelínek. Diváci: 920.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud