Obrat

Cax byla typická puberťačka. Bohužel se jí ve 14 letech značně přitížilo a zažila obrat o 180 stupňů. A ne zrovna v dobrém slova smyslu. Po sérii zevrubných vyšetření jí lékaři diagnostikovali rakovinu kostí a plic a maximálně tři týdny života. Co může být pro mladou dívku horšího, než blížící se smrt a tělo v rozkladu? Naštěstí se její rodiče obrátili na jinou kliniku, kde jim nabídli o něco méně drastické řešení. Nemoc překonala, ale pravou nohu se zachránit nepodařilo. Byla to oběť za život.

Nejsem přece jediná

Ve stylu "Baby nebude sedět v koutě", vrátila se po operaci Cax v plné síle a neměla v úmyslu stát v pozadí nebo se užírat tím, co ji potkalo. Stalo se a musela se s tím poprat. Moc dobře si uvědomovala, že existuje spousta lidí, kteří nemají finanční prostředky na zdravotní pojištění, jsou ve své zemi diskriminovaní pro pohlaví, vyznání, postižení nebo politický názor. Nabyla dojmu, že právě zdravotní komplikace byly jedním z impulsů, aby se angažovala v oblasti pomoci sociálně slabším a využila svého vlivu a příběhu. A tak začala studovat. Univerzitami proplouvala bez větších problémů a svou úspěšnou tour zakončila stylově v prezidentské kampani Baracka Obamy, kde působila v jeho užším týmu.

Cax nemlčí, chce být vidět. Vyhledávaná modelka s jedinečným smyslem pro detail má za sebou řadu úspěchů na poli módy. I s protetickou nohou se prohání po přehlídkových molech a návleky na "umělé lýtko" střídá podle nálady. Pózuje pro módní bible, žije v newyorském Brookynu a šíří sebelásku. Koho ještě zajímá, že nemá nohu? Nejdůležitější je přijmout své tělo, srovnat si myšlenky a povznést se nad ty, kteří by se nad ní snad pohoršovali.