Spieth bude hrát i příští týden. Má jediný cíl, dostat se do East Lake

PGA TOUR
Spieth bude hrát i příští týden. Má jediný cíl, dostat se do East Lake

Forma Jordana Spietha stále stoupá, ve FedEx Cupu mu ovšem nadále patří až 69. místo. I proto se rozhodl, že v příštím týdnu nebude odpočívat. 


Blíží se play-off FedEx Cupu a Jordan Spieth, který včera oslavil své šestadvacáté narozeniny, nemá nic zaručeno. Momentálně je sice jeho forma na vzestupu, stále mu ale v žebříčku patří až 69. pozice.

To znamená, že by si v pohodě zahrál The Northern Trust a vešel se i do startovní listiny pro BMW Championship. Na finálový turnaj TOur Championship, kam se dostane 30 nejlepších hráčů, ovšem nyní ztrácí rovných 400 bodů.

I proto se na poslední chvíli rozhodl startovat na Wyndham Championship v příštím týdnu. "Chtěl bych hrát East Lake, to je nyní můj cíl. Proto jsem se rozhodl hrát také příští týden. Je to turnaj, který chci vždy hrát, ale v minulosti toho bylo příliš," zmínil Spieth dřívější formát čtyř play-off turnajů.

Ani letos to ale Spieth nebude mít jednoduché, pokud by se totiž dostal na Tour Championship, znamenalo by to, že by hrál šest týdnů v řadě. Takovou šňůru ve své kariéře ještě neabsolvoval.

"Nikdy jsem nehrál více než čtyři týdny v řadě a možná to nyní bude šest. Ale budu mít nějaké přestávky doma. East Lake je nyní mým cílem číslo jedna a opravdu se tam chci vrátit. Loni mi to nevyšlo a to se mi nelíbilo," dodal.

Loni vstupoval Spieth do play-off ze třiačtyřicáté pozice, v prvních třech play-off podnicích se ale nedokázal ani jednou umístit v TOP 10. A proto poprvé ve své kariéře na Tour Championship nestartoval.