Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Titul obhájil v Hamburku Basilašvili. Ramos v Gstaadu vyhrál bez ztráty setu

Druhý rok po sobě má antukový turnaj v Hamburku stejného vítěze. Tím se opět stal Nikoloz Basilašvili. Sedmadvacetiletý Gruzínec zdolal ve finále 7:5, 4:6, 6:3 Rusa Andreje Rubljova a získal celkově třetí triumf na ATP Tour. V Gstaadu se radoval zase Španěl Albert Ramos. Ve finále porazil Němce Cedrika-Marcela Stebeho 6:3, 6:2 a turnaj vyhrál bez ztráty setu. Jednatřicetiletý rodák z Barcelony získal druhý titul v kariéře.

Nikoloz Basilašvili s trofejí pro vítěze turnaje v Hamburku
zdroj: REUTERS autor: Fabian Bimmer

Šestnáctý hráč světa a turnajová čtyřka Basilašvili absolvoval v sobotu dramatickou semifinálovou bitvu s domácím favoritem Alexanderem Zverevem, jehož porazil po třech hodinách a dvou odvrácených mečbolech. Jednadvacetiletého Rubljova, který hrál poprvé v kariéře finále turnaje ATP 500, zdolal za dvě hodiny.

Stebe prožil v Gstaadu životní turnaj

Navzdory finálové porážce prožil nejlepší týden v kariéře Stebe, jenž hrál o titul na ATP Tour poprvé. Osmadvacetiletý přemožitel Jiřího Veselého z druhého kola se přitom teprve v dubnu vrátil mezi elitu po téměř dvouleté pauze zaviněné zdravotními problémy a ve Švýcarsku startoval díky takzvanému chráněnému žebříčku jako 455. hráč světa.

Lotyška Sevastovová vyhrála domácí turnaj v Jurmale

Nejvýše nasazená domácí tenistka Anastasija Sevastovová vyhrála první ročník turnaje na antuce v lotyšské Jurmale. Světová jedenáctka ve finále porazila Polku Katarzynu Kawovou 3:6, 7:5, 6:4 a získala čtvrtý titul.

Šestadvacetiletá Kawová, až 194. hráčka žebříčku, ještě na okruhu WTA nikdy nehrála hlavní soutěž, v Lotyšsku však dokázala dojít až do finále a od senzačního triumfu ji nakonec dělily pouhé tři míče. V druhé sadě vedla 5:4, ale následující tři gamy získala zkušenější soupeřka a zápas otočila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články