Hlavní obsah

Vojenský letoun spadl v Pákistánu na domy, 18 mrtvých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád
Aktualizováno

Nejméně 18 obětí si v pondělí vyžádal pád malého vojenského letounu King Air 350, který se zřítil na domy v pákistánském městě Rávalpindí u Islámábádu. Zemřelo všech pět členů posádky a 13 civilistů, napsala stanice BBC. Dalších dvanáct civilistů utrpělo podle záchranářů zranění.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Následky pádu vojenského letounu v PákistánuVideo: Reuters

 
Článek

Stroj byl podle médií na rutinním cvičném letu. Posádku tvořili dva piloti a tři další vojáci. Po pádu na místě neštěstí začalo hořet a požár se rozšířil na okolní domy. Hasiči ho uhasili.

Příčina nehody zatím není známa, ale podle několika svědků letadlo hořelo ještě před pádem. „Ocas letadla byl v plamenech a trvalo to asi tři čtyři sekundy, než spadlo nedaleko mého domu a shořelo na popel,” řekl Jásir Balúč. „Vzbudil jsem se, když letadlo letělo nad mým pokojem a už hořelo,” dodal Ghulam Chán, „jeho zvuk byl hrozný.”

Podle agentury AFP jsou vidět trosky letadla na střeše jednoho z domů.

Foto: Anjum Naveed, ČTK/AP

Pákistánský voják u trosek letounu, který spadl na dům v Rávalpindí.

„Vzbudil mě zvuk mohutné exploze,“ řekl Muhammad Sadik, „lidé křičeli, snažili jsme se jim pomáhat, ale plameny byly tak vysoké a žár tak intenzivní.“

Rávalpindí tvoří s Islámábádem dvojměstí. Sídlí v něm vojenská velitelství.

Reklama

Výběr článků

Načítám