30. července 2019 • 19:54

CEE Cup: Sparta – Palmeiras 0:2. Brazilci rozhodli finále v druhé půli

Autor: kub, jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzácnou konfrontaci české a brazilské fotbalové školy slibovalo úterní finále CEE Cupu, turnaje výběrů do devatenácti let. Utkala se v něm Sparta s Palmeiras. Brazilce poslal v 51. minutě do vedení Fabricio. V závěru navíc přidal gólovou pojistku střídající Rian a Jihoameričané se tak mohli po výhře 2:0 radovat z obhajoby prvenství.



ZÁZNAM | Sparta - Palmeiras 0:2

Letenský tým opanoval tento turnaj dvakrát, kdežto Brazilci nastupovali do utkání jako obhájci titulu z minulého roku. Sparta vyhrála skupinu A se ziskem šesti bodů, když si poradila s Besiktasem i Dinamem Záhřeb, ale nad její síly byl doněcký Šachtar. Palmeiras si vedli ještě o něco lépe, když vyhráli ve skupině B všechny tři zápasy, získali tedy plný počet bodů, a navíc vstřelili úctyhodných 12 branek.

Hned po úvodním výkopu se dostal do velké šance Fabricio, ale jeho pokus odkopli sparťanští obránci na roh. V 5. minutě se odrazil míč ke Gabrielovi, jehož pokus výborně zlikvidoval Adam Benada v brance Sparty.

Po chvíli se dostal k míči Václav Sejk, ale byl nedovoleně zastaven Geovanem, který za svůj zákrok viděl brzkou žlutou kartu. Horší pro něj samotného i Palmeiras ale bylo, že se v souboji zranil a musel střídat. Po třiceti minutách hry zahrávali Palmeiras roh, Vitík míč odhlavičkoval, jenže si ho na vápně našel Lucas Hian, jeho střela ale nakonec mířila mimo.

Ve 35. minutě si míč zpracoval na levém okraji vápna Joao Felipe, pravačkou se opřel do míče, který mířil do do pravé šibenice, ale Benada vytáhl výtečný zákrok a jeho pokus vytlačil do břevna. Po průniku Lucase zazvonila branková konstrukce podruhé. Brazilský křídelník se protáhl po pravé straně a vystřelil, Benada na míč nedosáhl, ale ten se, naštěstí pro Spartu, odrazil od břevna ven. 

Do druhého poločasu vstoupil opět aktivněji brazilský tým. Joao Felipe pronikl po levém křídle, Čejka ho fauloval a obdržel žlutou kartu. Z následného přímého kopu zkoušel Gabriel překvapit Benadu, když střílel na přední tyč, ale sparťanský brankář jeho záměr přečetl a střelu vyrazil. Vzápětí už ale Palmeiras udeřili. Gabriel střílel z 20 metrů, trefil Fabricia, který se ve vápně dobře zorientoval mezi obránci a poslal míč za bezmocného Benadu.

O chvíli později se do míče opřel Vanderlan a jeho pumelice skončila na levé tyči. Ke gólu byla Sparta blízko, když se k přímému kopu postavil Adam Karabec, levačkou obstřelil zeď a Leandro jeho pokus vyrazil na roh. Další velkou šanci na vyrovnání měl Kozák, který střílel z 20 metrů, ale trefil pouze Leandra v bráně Palmeiras.

V závěru zápasu se po špatném zásahu Vitíka dostal k míči střídající Rian a vyslal bombu pod břevno, se kterou nemohl Benada nic dělat. V nastavení se ke střele ještě dostal Marcelo José, ale trefil dobře postaveného Vitíka. Tímto výsledkem i utkání skončilo a Palmeiras tak obhájili loňský titul. Celým turnajem prošli suveréně, když vyhráli všechny čtyři zápasy, do kterých nastoupili.

Zklamaní hráči Sparty U19 po prohře ve finále CEE Cupu s Palmeiras 0:2
Zklamaní hráči Sparty U19 po prohře ve finále CEE Cupu s Palmeiras 0:2

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud