Policisté si posvítili na Mostecku na autobusy. Tohle zjistili za tři dny kontrol
Kontrola autobusu. Foto: Policie ČR
Most

Mostecko - Po tři dny probíhala v mosteckém okresu republiková dopravní akce Tispol, zaměřená na kontrolu nákladní a autobusové dopravy. Policisté dopravního inspektorátu o víkendu a v pondělí sledovali dopravu na silnicích I. třídy a na komunikacích v obcích Most, Litvínov, Záluží, Horní Jiřetín, Havraň, Lom, Janov, Mariánské Radčice, Sedlec, Skršín a na dalších místech.

Hlídky kontrolovaly potřebné doklady k řízení, technický stav vozidel, záznamy o jízdách i povinná vybavení, k nimž například patří hasicí přístroje s platnou revizí, lékárničky, označení místa o uložení lékárničky, výpisy živnostenského oprávnění a další dokumenty.

Během tří dnů policisté zastavili a zkontrolovali 67 motorových vozidel a při kontrolách odhalili 26 přestupků v dopravě. Za tato porušení předpisů muži v uniformách řidičům uložili pokuty ve výši 7 tisíc korun. Sedm osob nemělo bezpečnostní pásy, jeden motorista nepředložil řidičský průkaz, třem řidičům chyběl doklad o pojištění odpovědnosti, čtyři vozidla měla nevyhovující technický stav a pokutě neunikli ani dva chodci kvůli porušení dopravních předpisů.

"U kontrolovaných nákladních vozidel a autobusů policisté nezjistili žádný přestupek v dopravě," uvedla ke zjištění svých kolegů mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

3007autobusy2

Kontrola autobusu. Foto: Policie ČR

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru