Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku

Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Jamie Alexander by se ráda vrátila jako lady Sif a režiséři Avengers: Endgame vysvětlují Thorův vývoj.

Marvel v poslední době víc a víc dbá na sociální uvědomělost svých filmů. Měli jsme tu Black Panthera zaměřeného na afroamerické dědictví, blíží se Shang-Chi s kořeny v čínské tradici. V Black Pantherovi, Thorovi: Ragnarok a Avengers: Endgame se objevily postavy s jinou než heterosexuální orientací. Ve Spider-Manovi: Daleko od domova byl ve vedlejší roli obsazený transgender muž, v The Eternals se dočkáme skutečně multikulturního obsazení a zřejmě také otevřeně gay superhrdiny, stejně jako v Thorovi: Love and Thunder, kde si má Valkyrie (Tessa Thompson) hledat partnerku. Můžeme spekulovat o tom, zda se Marvel pouze snaží nabrat plusové marketingové body, anebo upřímně chce využít svoji pozici k tomu, aby podporoval posun v Hollywoodu. Jednoznačné je nicméně to, že studio v nastaveném castingovém trendu bude pokračovat.

Dle aktuálních zákulisních informací Marvel hledá do role v blíže nespecifikovaném projektu natáčeném v roce 2020 transgender ženu ve věku od 20 do třiceti let. Transgender herečka Angelica Ross (seriál Pose) aktuálně na Twitteru naznačila, že s Marvelem jednala. Mohla by být do zmiňované role obsazena právě ona? A do jakého projektu a o jakou roli by vlastně mělo jít?

V roce 2020 se budou nejspíš natáčet filmy a minisérie Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Thor: Love and Thunder, WandaVision, Loki a Hawkeye. Server The GWW, který castingovou zprávu přinesl, spekuluje o tom, že by Marvel mohl hledat představitelku hrdinky jménem Sera, což je aktuálně jediná výraznější transgender postava v marvelovských komiksech. Pokud se obsazuje skutečně Sera, pak se pravděpodobně hledá pro Thora: Love and Thunder, protože postava Sery s Thorem blízce souvisí.

V komiksech je jednou z Anchoritů, což je malá skupina andělů bez křídel, kteří se zdržují v chrámu v říší Heven – desáté říši asgardského uspořádání světa. Všichni andělé jsou v komiksu muži, jediná Sera se mezi nimi identifikuje jako žena. V komiksech Sera prožije řadu dobrodružství s Angelou, dlouho ztracenou Thorovou nevlastní sestrou. Heven kdysi byla desátá říše napojená na strom Yggdrasil, ale když andělé rozpoutali před mnoha staletími válku s Asgardem, Odin za trest říši od ostatních odřízl a přinutil anděly žít v osamění. Později říši objevili Thor s Lokim. Podíváme se do desáté říše i ve filmech? To samozřejmě ukáže až čas, nicméně potenciální představení Sery by tomu mohlo napovídat.

Další potenciální novinka? Nedávno jsme psali o postavách, u kterých Marvel dosud neprozradil, kdy a zda je znovu uvidíme, i když jsou stále naživu. Jednou z nich je i lady Sif, členka Thorovy družiny z jeho prvních dvou samostatných filmů. Herečka Jamie Alexander, která ji hraje, se na Twitteru přihlásila o to, že by se ráda stala partnerkou pro Valkyrie, novou vládkyni Asgardu, která má v příštím filmu hledat svou budoucí královnu. Takže minimálně ze strany herečky zájem o návrat trvá, tak třeba ji ještě potkáme.

Na závěr si pusťte video, ve kterém režiséři Russoovi vysvětlují Thorův (Chris Hemsworth) vysvětlují Thorův vývoj v Avengers: Endgame. Dole v galerii si můžete prohlédnout lady Sif, Angelicu Ross a Seru.

Galerie: 10

Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu Marvel pro svůj budoucí film hledá transgender herečku | Fandíme filmu

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest