pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Do Olomouce opět zavítá světový stolní tenis. V rámci Czech Open tu bude hrát šest hráčů z první světové desítky

PR článek

Tři hráči a také tři hráčky z první světové desítky, prakticky všichni nejlepší Evropané a pochopitelně kompletní česká špička. Osmý ročník turnaje seriálu Seamaster 2019 ITTF World Tour v Olomouci opět nabídne skvělou podívanou. Ve dnech 20. – 25. srpna 2019 se ve sportovním centu Omega příznivci stolního tenisu rozhodně nudit nebudou.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketstream.
Více informací naleznete na www.ping-pong.cz.

Uzávěrka přihlášek skončila tradičně měsíc před zahájením kvalifikace a seznam přihlášených hráčů a hráček nabízí zajímavá jména. V mužské dvouhře nebude chybět čtvrtý hráč světového žebříčku Japonec Tomokazu Harimoto, který vyhrál turnaj na Hané v roce 2017, stejně tak nechybí loňský vítěz Číňan Zheng Peifeng. Tradičním účastníkem je Brazilec Hugo Calderano aktuální sedmička světového rankingu. A pak také nejlepší Evropané, úřadující šampion Němec Timo Boll, jeho krajan Dimitrij Ovtcharov, Angličan Liam Pitchford či legendární Bělorus Vladimír Samsonov.

V turnaji žen se představí skvělé Japonky. Loňská vítězka Kasumi Ishikawová, Mima Itoová a Miu Hiranová, pak jsou tady další skvělé Asiatky Korejka Suh Hyowon, Číňanka He Zhuojia a pochopitelně nejlepší Evropanky Sofia Polcanová z Rakouska, vítězka letošního turnaje TOP 12 Petrissa Soljaová z Německa nebo vítězka Evropských her v Minsku Yu Fu z Portugalska.

Letošní Czech Open se bude hrát o celkovou dotaci 190 000 dolarů. Turnaj je jedním z dvanácti největších podniků okruhu World Tour a svoji pozici si chce udržet i pro další roky. „Už je jisté, že se tento podnik uskuteční i v roce 2020, máme velikou radost, že je turnaj i z pohledu mezinárodní asociace stolního tenisu úspěšným. Například vloni poprvé dorazili novináři z Číny i Japonska, živě přenášelo závěr turnaje jedenáct televizních stanic z celého světa a sledovanost bojů o medaile dosáhla 500 milionů diváků. To je úžasné číslo, které dělá z turnaje akci světového významu. Za to samozřejmě patří obrovský dík našim významným partnerům, kterými jsou Olomoucký kraj a Statutární město Olomouc,“ připomíná místopředseda České asociace stolního tenisu Nikolas Endal.

Fanoušci se mohou těšit samozřejmě nejen na hráče a hráčky z celého světa, ale také fandit českým reprezentantům a reprezentantkám. Do Olomouce přijede kompletní česká špička. Přihlášených je dvanáct mužů a stejný počet žen, konkrétně například Pavel Širuček, Lubomír Jančařík, Tomáš Tregler Tomáš Polanský, Hana Matelová, Dana Čechová, Karin Adámková a další členové reprezentačních kádrů.

Vloni se z vítězství radovali Zheng Peifeng (Čína) ve dvouhře mužů, Kasumi Ishikawová (Jap.) ve dvouhře žen, páry Patrick Franziska (Něm.), Jonathan Groth (Dán.) ve čtyřhře mužů a Liu Gaoyang, Zhang Rui (Čína) ve čtyřhře žen. Dvouhru do 21 let vyhráli Yuto Kizukuri (Jap.) a Wang Yidi (Čína).

Dvoudenní kvalifikace je zdarma, jednodenní vstupenka na čtvrteční a páteční program stojí 100 korun, o víkendu dvojnásobek. Je možné také zakoupit si permanentku za zvýhodněnou cenu na celý turnaj, popřípadě pouze na víkend. Po zkušenostech z minulého roku, kdy bylo o víkendu vyprodáno, je dobré pořídit si vstupenky co nejdřív. Po případném vyprodání kapacity již nebudou v průběhu akce přímo v hale žádné další k dispozici.

Vstupenky je možné zakoupit zde.

Štítky Czech open, stolní tenis, sport, svět, profi

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.