Jan Vacek
30. července 2019 • 21:36

Mladí sparťané stříbro z CEE Cupu berou. Palmeiras bylo lepší, uznal trenér

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pošilhávala po nejvyšší poctě, nakonec se musí spokojit s druhým štráfem. Sparťanská devatenáctka prohrála ve finálovém utkání prestižního CEE Cupu s brazilským celkem Palmeiras 0:2 a nakonec brala stříbro. Po zásluze, nutno říct. Jihoameričané potvrdili nadvládu a obhájili triumf z loňského ročníku. „Výsledek je odrazem dění na hřišti, soupeř byl lepší,“ uznal kouč Pražanů Jan Kopáňko.



Padesát minut se statečně drželi, byť povětšinou čelili velkému tlaku soupeře. Pak ale mladí sparťané povolili, Palmeiras se dostalo do vedení a finálový duel CEE Cupu dovedlo k zaslouženému triumfu. Už druhému v řadě.

„Zklamání to pro nás určitě je, na druhou stranu musíme uznat, že soupeř byl velice kvalitní. Ve finální fázi ukázal větší sílu než my, vytvořil si dost šancí. Výsledek je logickým odrazem dění na hřišti,“ nekličkoval trenér Sparty Jan Kopáňko.

Rudí se snažili vycházet ze zabezpečené obrany, směrem dopředu byli nebezpeční až po změně stran. Jihoameričané naopak už v prvním dějství dvakrát trefili brankovou konstrukci, měli i další příležitosti. Spartu dlouho držel výtečný gólman Adam Benada, nakonec však přece jen dvakrát kapituloval.

Brazilci tak orazítkovali roli velkého favorita, v rámci prestižního dorosteneckého turnaje uspěli ve všech zápasech, v základní skupině si poradili i se Slavií. Následně vyzráli i na druhý pražský velkoklub.

Sparta toužila v Ďolíčku, kde jí hnalo dopředu několik stovek diváků, uspět. Nakonec ale musí vzít za vděk druhým místem. I to je ovšem s ohledem na kvalitní obsazení turnaje úspěch. „Zahraniční konkurence tu byla výborná, že jsme se dostali do finále, to už je úspěch. Samozřejmě, když už v něm jste, chcete uspět. To se nepodařilo, přesto naši účast hodnotím kladně,“ zmínil Kopáňko.

Jeho svěřenci v rámci základní skupiny skolili Besiktas i Dinamo Záhřeb, nestačili pouze na ukrajinský Šachtar. V parádním světle se ukázal zejména šestnáctiletý Adam Karabec, jenž byl zvolen nejlepším hráčem celého turnaje.

„Účastí na turnaji jsme získali cenné zkušenosti. Pokud si vezmeme hráče Palmeiras, jejich individuální dovednosti jsou vynikající. Mají rychlost, techniku. Dokážou se orientovat na malém prostoru. To je poznatek, kam můžeme naše hráče individuálně posouvat,“ míní Kopáňko.

Jeho tým se nyní začne chystat na novou sezonu, ve které by se měl znovu rvát o tuzemský trůn s konkurenční Slavií.

Záznam finále CEE Cupu | Sparta - Palmeiras 0:2

Zklamaní hráči Sparty U19 po prohře ve finále CEE Cupu s Palmeiras 0:2
Zklamaní hráči Sparty U19 po prohře ve finále CEE Cupu s Palmeiras 0:2

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud