Italský talent Kean už je prý jednou nohou v Anglii. Na kolik vyjde?

Italský talent Kean už je prý jednou nohou v Anglii. Na kolik vyjde?

Devatenáctiletý italský útočník Juventusu Turín Moise Kean by měl v nejbližších dnech dokončit svůj přestup do Evertonu, který za něj má zaplatit 32 milionů eur a s případnými bonusy by mohla přestupová částka dosáhnout až 40 milionů eur. Ve stejnou chvíli by měl odejít za 30 milionů eur z Evertonu do PSG Idrissa Gueye.

Kean se narodil ve městě Vercelli v Itálii přistěhovalcům z Pobřeží Slonoviny a mohl si tedy vybrat, zda bude reprezentovat Pobřeží Slonoviny nebo svou rodnou Itálii. Kean se rozhodl pro Itálii a za A-tým tamního národního týmu si připsal už 3 starty, ve kterých 2krát skóroval.

Kean se do "áčka" Juventusu začal prosazovat už v roce 2016, kdy sbíral první starty. Před sezónou 2017/18 zamířil na roční hostování do Verony a loňskou sezónu už strávil zase v Juventusu. Během loňské sezóny zasáhl Moise Kean do 13 zápasů italské Serie A, ve kterých vstřelil solidních 6 gólů. 

Šance na prosazení Keana do základní sestavy turínského celku přitom především z důvodu velké konkurence příliš velké není. Kean je navíc navzdory svému věku velice fyzicky vyspělý a anglický fotbal by mu z tohoto důvodu mohl sedět. V Anglii působil i vzor Moise Keana Obafemi Martins, jenž hrál mezi lety 2006 a 2009 za Newcastle United a v roce 2011 za Birmingham City.