Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

MKR Technology staví v Židovicích nový speciál pro Dakar

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Severočeský tým MKR Technology ve svém technologickém centru v Židovicích staví zcela nový závodní vůz pro účast v dálkových soutěžích.  

Mario Kress, hlavní konstruktér a autor projektu MKR Adventure specializující se na stavbu závodních rallye kamionů, oficiálně potvrdil, že v centru týmu MKR Technology se připravuje nový závodní speciál.

Toto vozidlo představuje v pořadí čtvrtý dakarský kamion z dílem severočeského týmu a opět se jedná o stroj s logem francouzské společnosti Renault Trucks. Trojice předchozích vozů nyní jezdí v barvách holandských týmů Mammoet Rallysport a Riwald Dakar.

Při prvním testování tohoto nového vozidla usedl za jeho volat pilot druhého zmiňovaného týmu Gert Huzink. První jízdní testy absolvoval nový speciál v Holandsku a účastnil se jich samozřejmě i Mario Kress se svými techniky a mechaniky.

„Šlo o vůbec první offroadový test s tímto strojem a za volantem opravdu seděl zkušený pilot Gert Huzink, který byl po prvních jízdách nadšený. On může porovnat předchozí speciály s tímto novým a sami jsme rádi, jak moc byl ze změn překvapený. Pracujeme na nových technologiích a opět jsme se posunuli o další krůček dál,“ řekl Mario Kress.

Bližší informace o technice a výkonech nového speciálu MKR Technology neprozrazuje. Mario Kress pouze potvrdil, že toto vozidlo je připravováno pro holandský tým Riwald Dakar a jeho pilotem bude Gert Huzink.

Zda nový kamion pojede už nadcházející ročník věhlasného Dakaru nebo jestli už bude s ohledem na aktuální testy připraven na říjnovou rallye v Maroku je zatím otázka, na kterou tým MKR Technology bude chtít odpovědět na konci září, kdy plánuje první představení nového konceptu.

Zdroj: MKR Technology/PatRESS.cz

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)

Doporučujeme