Hlavní obsah

Macháč - Nedovjesov 6:3, 6:2Čeští tenisté řádí v Liberci! Postupem šokoval mladík i zkušený veterán. Veselý se pomstil za Davis Cup

Aktualizováno

Parádními výkony se dnes na turnaji v Liberci prezentovali ve středu čeští tenisté. Do osmifinále se hodně nečekaně probil jak osmatřicetiletý veterán Jaroslav Pospíšil, tak o dvacet let mladší Tomáš Macháč. Za zářijovou prohru v Davis Cupu se hladkým vítězstvím pomstil Maďaru Pirošovi i Jiří Veselý. Skončil i Pirošův krajan Attila Balazs, který jako 136. tenista světa nestačil na Pavla Nejedlého, který je v šesté stovce.

Foto: Profimedia.cz

Tomáš Macháč se blýskl parádním výkonem.

Článek

Čtyři čeští tenisté si zahrají osmifinále challengeru v Liberci. Své dnešní souboje zvládli jak Jaroslav Pospíšil, tak nastupující český talent Tomáš Macháč. Roli favorita potvrdil i daviscupový reprezentant Jiří Veselý. Parádní český večer završil překvapivou večerní výhrou nad Attilou Balazsem Pavel Nejedlý.

S turnajem se ve středu rozloučil jen Michael Vrbenský.

Veterán šokoval

Druhého září oslaví Jaroslav Pospíšil již své 39. narozeniny a s kariérou se pochopitelně pomalu loučí. V singlovém žebříku již jeho jméno nenajdete, na své životní maximum se dostal v roce 2011, kdy ťukal na bránu elitní stovky jako 103. hráč světa.

Už jeho vítězství v prvním kole nad Francouzem Tak-Khunn Wangem, 306. hráčem světa, bylo překvapením, teď si však prostějovský rodák vyšlápl na dokonce 175. tenistu žebříčku. Federico Gaio z Itálie českému veteránovi podlehl po velké bitvě 6:4, 3:6 a 5:7.

Macháč i Veselý vládli

A další překvapení. Tentokrát se o něj postaral pro změnu člen nastupující generace českých tenistů Tomáš Macháč, který z pozice 477. tenisty vyřadil o více než 250 míst lépe postaveného Kazacha Aleksandra Nedovjesova, kterého smetl 6:3, 6:2.

Roli favorita naopak proti nepříjemnému soupeři splnil Jiří Veselý. Na devatenáctiletého maďarského mladíka Zsombora Piroše totiž nemá dobré vzpomínky, když mu podlehl v zářijové daviscupové pětisetové bitvě. Tentokrát svého soupeře nešetřil, za hodinu a 16 minut vyhrál 6:3, 6:1.

A liberečtí fanoušci se tak mohou těšit na velmi zajímavou osmifinálovou českou bitvu generací mezi Macháčem a Pospíšilem.

Další šok přichystal Nejedlý

A český den ještě neskončil. V pozdním odpoledni završil jízdu domácích tenistů Pavel Nejedlý, který šokoval výhrou nad dalším Maďarem Attilou Balazsem, kterého porazil po velké bitvě trvající dvě a půl hodinu 6:4, 4:6 a 7:6.

Balazsovi přitom patří 136. příčka světa, šestadvacetiletý český tenista je až 534. hráčem. Nejedlého čeká v osmifinále španělský antukář Gimeno-Traver, Jiří Veselý vyzve ostříleného Němce Tobiase Kamkeho.

Challenger Svijany Open v Liberci (antuka, dotace 46 600 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Pospíšil (ČR) - Gaio (6-It.) 4:6, 6:3, 7:5
Macháč (ČR) - Nědovjesov (12-Kaz.) 6:3, 6:2
Coria (8-Arg.) - Vrbenský (ČR) 6:4, 6:2
Veselý (3-ČR) - Piros (Maď.) 6:3, 6:1
Nejedlý (ČR) - Balázs (2-Maď.) 6:4, 4:6, 7:6 (7:2)

Reklama

Související témata: