Hlavní obsah

I nejnovější škodovky Scala a Kamiq budou odkazovat na slavnou rallye

Nové škodovky Kamiq a Scala dostanou, stejně jako např. model Fabia, edici Monte Carlo. Nečekejte žádný výkon navíc, přibudou jen černé detaily zvenčí. Odhalení proběhne na frankfurtském autosalonu.

Foto: Škoda 3x

Scala a Kamiq také dostanou edici Monte Carlo.

Článek

Skutečně výkonná auta značky Škoda dostávají označení RS; v současnosti jsou takto v nabídce Octavia a Kodiaq. Vizuální vylepšení bez silnějšího motoru nabízí automobilka pod názvem Monte Carlo.

Foto: Škoda Auto

Škoda Scala v dosud prodávané civilní verzi

Tuhle výbavu na frankfurtském autosalonu, který proběhne v druhé půlce září, dostanou i dva nejnovější modely - Scala a Kamiq.

Automobilka zatím nezveřejnila jejich fotografie, ale co čekat, už víme např. z Fabie Monte Carlo. Ta má černou mřížku chladiče, černá kola, spoiler na konci střechy a pokus o difuzor pod zadním nárazníkem.

Foto: Škoda

Co od edice Monte Carlo čekat, prozradí např. již prodávaná Fabia Monte Carlo (na snímku)

Očekávejme tedy něco na tenhle způsob a samozřejmě plaketky s logy. Scala má kromě toho dostat černou část předního spoileru, Kamiq zase černé střešní ližiny.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Škoda Kamiq na ženevském autosalonu 2019

Tahle edice se jmenuje podle jedné z nejslavnějších rallye na světě, Rallye Monte Carlo. Ta se na jihu Francie jezdí už od roku 1911. Vozy značky Škoda se účastnily už v roce 1912 a v roce 1936 automobilka postavila speciální edici sedmdesáti vozů s přídomkem Monte Carlo.

Reklama

Výběr článků

Načítám