Boleslavští fotbalisté si zahrají třetí předkolo Evropské ligy, Jablonec odvetu nezvládl

Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili v odvetném utkání 2. předkola Evropské ligy na hřišti kazašského celku Ordabasy Šymkent 3:2 a po domácí remíze 1:1 postoupili po dvou letech do 3. předkola. Jablonečtí nedokázali využít převahu a uhráli doma s Pjunikem Jerevan jen remízu 0:0. Po předchozí porážce 1:2 se s evropskými poháry loučí.

Tento článek je více než rok starý.

Šymkent (Kazachstán)/Jablonec nad Nisou (Aktualizováno: 22:38 1. 8. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Mladé Boleslavi se radují ze vstřeleného gólu.

Hráči Mladé Boleslavi se radují ze vstřeleného gólu. | Foto: FK Mladá Boleslav/Jiří Koros | Zdroj: ČTK/PR/FK Mladá Boleslav

Mladá Boleslav ve 3. předkole potká FCSB. Někdejší Steaua Bukurešť v domácí odvetě druhého předkola sice podlehla Alaškertu Jerevan 2:3, ale díky úvodnímu vítězství 3:0 z Arménie postoupila. Úvodní zápas odehraje mladoboleslavský tým 8. srpna venku, odveta je na programu o týden později.

Středočeši udeřili v osmé minutě. Matějovský si narazil před vápnem míč s Mešanovičem a parádně se trefil do šibenice. Ve 13. minutě hlavičkoval Jerlanov po rohovém kopu zblízka nad, po půl hodině hry zase domácí Bystrov z šestnáctky mířil vedle.

Budeme muset být trpěliví, říká jablonecký Hübschman před zápasem s Pjunikem. Odveta čeká i Boleslav

Číst článek

O chvíli později kapitán Fontanello fauloval ve vápně Křapku a rozhodčí nařídil pokutový kop. Odpovědnost vzal na sebe tradičně Komličenko, a přestože gólman Nepogodov vystihl směr střely, míči v cestě do sítě nezabránil.

V 45. minutě Šymkent snížil po chybě brankáře Šedy, který vyběhl pro míč po centru domácích, ale neudržel ho v ruce a Šetkin jeho zaváhání využil. Vzápětí mohl Mešanovič vrátit Středočechům dvougólové vedení, jenže po Buchově centru hlavičkoval těsně vedle. Promarněná příležitost málem svěřence trenéra Jozefa Webera o chvíli později mrzela ještě víc, ale Šetkin v nastaveném čase prvního poločasu trefil z šestnáctky tyč.

Mladé Boleslavi vyšel skvěle vstup do druhé půle. Bucha se prodral do vápna a jeho střelu vyrazil Nepogodov pouze před volného Mešanoviče, který už měl snadnou práci. O chvíli později pálil bosenský útočník před vápnem vedle.

V 55. minutě odpískal sudí penaltu pro Šymkent po údajném kontaktu Pudila s bývalým hráčem Středočechů Mehanovičem. Pokutový kop proměnil se štěstím Diakhate, Šeda si na balon sáhl.

O pět minut později si Mešanovič naběhl do vápna na centr, ale hlavou míč usměrnil mimo tři tyče. Na opačné straně v 68. minutě pálil Mehanovič z dálky nad. V 73. minutě vystřelil Bucha před vápnem, ale Nepogodov jeho střelu zneškodnil. V 80. minutě přerušil na chvíli zápas jeden z diváků, který vběhl na hřiště. Čtvrtou trefu Mladé Boleslavi měl na kopačkách střídající Auer, ale na konci nastaveného času velkou šancí v šestnáctce pohrdl.

Jablonec nevyužil převahu a jen remizoval

Fotbalisté Jablonce vypadli hned ve druhém předkole Evropské ligy s Pjunikem Jerevan. V domácí odvetě s arménským vicemistrem pouze remizovali bez branek. Severočeši nenavážou na minulý rok, kdy si poprvé zahráli základní skupinu, kam prošli přímo. A přišli o atraktivní souboj s anglickým Wolverhamptonem, s nímž si ve 3. předkole zahraje Pjunik.

Jerevanské mužstvo ve druhém pohárovém souboji s českým soupeřem poprvé uspělo, v roce 2011 outsider vypadl s Plzní ve 2. předkole Ligy mistrů po prohrách 0:4 doma a 1:5 venku. Pjunik postupem do 3. předkola vyrovnal své pohárové maximum, skupinu ještě nikdy nehrál.

Modrič vítězství v anketě o nejlepšího fotbalistu neobhájí. V nominaci nechybí Ronaldo ani Messi

Číst článek

Jablonec podle očekávání začal aktivně a ve čtvrté minutě mohl otevřít skóre. Matoušek přihrál na Doležala, ale ten měl míč trochu za sebou a nedůraznou střelou hostujícího brankáře nepřekonal.

Ve 12. minutě zahrozil arménský vicemistr. Stankov vysunul kolmicí autora obou gólů Pjuniku z prvního duelu Miranjana, který křížnou střelou minul. Na druhé straně pálil na dlouhou nohu Matoušek a nechtěně trefil před brankou stojící spoluhráče Doležala.

Ve 24. minutě domácí zajímavým signálem rozehráli standardku, ale Sýkora v dobré pozici na penaltě promáchl. Jablonec měl v první půli problémy v koncovce, po půlhodině hry se neprosadil ani Kratochvíl, jehož pokus z otočky se štěstím chytil v leže Dragojevič.

Osm minut po přestávce pálil po Matouškově zblokované střele ve velké šanci těsně vedle Jovovič. Severočeši začali být postupem času nervózní a hosté se několikrát dostali do brejku. Po jednom z nich pálil po hodině hry Miranjan do Hanuše.

V 67. minutě po centru z pravé strany se Severočeši marně dožadovali odpískání penalty za údajnou Stankovovu ruku. Do domácí hry se vkradla křeč a hosté umně poleháváním zápas kouskovali.

V 87. minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen hostující Vardanjan, kterého o minutu později napodobil domácí Břečka. V šestiminutovém nastavení nejprve střídající Alfred v úniku minul jabloneckou branku a na druhé straně se pak postupové branky nedočkal domácí Krob, jenž těsně minul.

Odvetné utkání 2. předkola fotbalové Evropské ligy:
FK Ordabasy Šymkent - FK Mladá Boleslav 2:3 (1:2)
Branky: 45. Šetkin, 56. Diakhate z pen. - 8. Matějovský, 33. Komličenko z pen., 47. Mešanovič. Rozhodčí: Kristoffersen - Hummelgaard, Rasmussen (všichni Dán.). ŽK: Mahlangu, Malij, Žangylyšbaj, Jerlanov, Paulo, Fontanello - Pudil, Takács. První zápas: 1:1, postoupila Mladá Boleslav.

FK Jablonec - Pjunik Jerevan 0:0
Rozhodčí: Lapočkin - Averjanov, Kudrjavcev (všichni Rus.). ŽK: Břečka, Jugas, Sýkora, Hübschman, Rada (trenér) - Stankov, Manucharjan, Vardanjan. ČK: 88. Břečka - 87. Vardanjan. Diváci: 3675. První zápas: 1:2, postoupil Pjunik.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme