Disciplinární komise LFA uzavřela Slavii stadion pro utkání 5. kola FORTUNA:LIGY proti Liberci

Disciplinární komise potrestala klub SK Slavia Praha za porušení povinností pořádajícího klubu (pronesení a použití pyrotechniky, vhazování pyrotechniky do okolních sektorů vedoucí současně k přerušení utkání) v utkání proti SK Sigma Olomouc peněžitou pokutou ve výši 250 tisíc korun, odehrání nejbližšího domácího soutěžního utkání bez diváků ve všech diváckých sektorech a trestem podmíněného uzavření domácích sektorů 106 až 110 (tzv. Tribuna sever) a sektorů 122 až 126 (Jižní tribuna) na 2 soutěžní utkání se zkušební dobou do 31. prosince 2019.

Předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík zároveň oznámil na klubovém webu, že se klub proti rozhodnutí komise odvolá.

Jak říkám...



"Jestliže víkendová trestná činnost je prohrou Slavie, dnešní rozhodnuti DK je prohra českého fotbalu. Kdo na něj bude chodit a kdo do něj bude investovat? Legislativa by měla umožňovat trestat jednotlivce, ne tisíce fanoušků či investory nebo sponzory. Smutný den. Klub se odvolá," prohlásil Jaroslav Tvrdík.

"Vyšetřování policie a klubu ukazuje, ze trestný čin spáchala omezená skupina pachatelů z jednoho slávistického sdružení čítajícího nižší desítky členů. Jsme připraveni přijmout tvrdý trest. Součet trestů DK je ale absurdní a nespravedlivý. Míří na fans, kteří čin odsuzují," dodal předseda představenstva Slavie.


(ps, SK Slavia Praha, SportovníListy.cz, foto: Petr Skála)