Hasiči Unipetrolu rozšířili svou techniku o dva vozy Scania

Hasiči Unipetrolu rozšířili svou techniku o dva vozy Scania

2.8. - Hasičský záchranný sbor chemického závodu Unipetrolu v Litvínově rozšířil svůj vozový park o dvě nová vozidla značky Scania pro hašení vodou a pěnou. Celková investice dosáhla výše 18,5 milionu Kč. V současné době tak mají podnikoví hasiči k dispozici tři zásahová vozidla pro zásah vodou a pěnou, a tři kombinované hasicí automobily, ve kterých je navíc k dispozici i prášek.

Statisticky vyjíždějí průměrně dvakrát denně. V loňském roce vyjeli k 660 zásahům, asistencím a planým poplachům uvnitř i vně chemického parku, ve kterém pracuje přes šest tisíc lidí.

„Po mimořádné události v srpnu roku 2015 jsme se rozhodli obnovit a rozšířit náš vozový park a technické prostředky. Nyní máme k dispozici šest vozidel - tři kombinované vozy pro zásah vodou, pěnou nebo práškem a tři cisternové automobilové stříkačky pro hašení vodou nebo pěnou. Pořízením dvou nových vozidel jsme zlepšili naši flexibilitu zejména v době, kdy je nutné vyjet k více asistencím, zásahům, nebo některý z vozů prochází servisní prohlídkou či opravou,“ řekl Petr Králert, velitel Hasičského záchranného sboru Unipetrolu.

S novými vozy budou hasiči zasahovat během požárů nebo úniků chemických látek, asistovat při údržbě technologií výrobních jednotek a podílet se na zásazích vně areálu v rámci Požárního poplachového plánu Ústeckého kraje, nebo Integrovaného záchranného systému. Hasičský záchranný sbor Unipetrolu má v současné době sedmdesát čtyři zaměstnanců, z nichž šedesát tři hasičů pracuje ve třech čtyřiadvaceti hodinových směnách, sedm operačních důstojníků se střídá na operačním středisku a čtyři zaměstnanci pracují na ranní směny.

(lan)

Foto: Unipetrol

spinner