Tal Gamlieli Trio meets Dayna Stephens

Tal Gamlieli Trio meets Dayna Stephens

Adresa:

Praha 5, Janáčkovo nábřeží 2

Termín: 8.10.2019

8říjen úterý 20:30

Žánr: koncertyrockjazz


Izrael je jazzovou velmocí, ale velikáni jako Avishai Cohen představují jen špičkou ledovce. Zatímco Cohenovi předkové jsou ze Španělska, Řecka a Polska, o 15 let mladší basista Tal Gamlieli vyrůstal v komunitě jemenských, marockých a kurdských přistěhovalců. Od evropské matky převzal lásku ke klasické hudbě, zatímco po otci zdědil hudební geny kurdských předků.

Etnická pestrost je motorem celé izraelské hudební scény: "Za silný rytmický tah vděčíme jemenské i kurdské hudbě, latinské rytmy jsou pro nás přirozeností," vysvětluje Gamlieli, který uvádí jako inspiraci Charlie Hadena i brazilského skladatele Antonio Carlose Jobima. Brzy poté, když absolvoval konzervatoř v Bostonu, se zařadil mezi nejrychleji stoupající naděje světového jazzu, čehož dokladem je výroční cena nejvýznamnějšího jazzového časopisu Downbeat.

Jeho typické silné melodie i rytmická pestrost čerpá ze středního Východu i jižní Ameriky, jasně čitelné komponované pasáže vyvažují imaginativní improvizace. Během izraelského turné s neméně talentovaným americkým saxofonistou Dayna Stephensem se rozhodli natočit společné album, Change of Heart, které oba hudebníci představí i na pražském koncertě. Myšlenkou alba je mírové řešení izraelsko-palestinských konfliktů, aniž by ovšem hudebníci politické téma explicitně zdůrazňovali.

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Hudební kluby - Praha 5 Akce v MČ Praha 5

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Tal Gamlieli Trio meets...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (738 metrů)

Restaurant a hotel NebozízekPraha (1 255 metrů)

Union Hotel PraguePraha (1 395 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (965 m)
Hermitage Hotel Prague Hermitage Hotel Prague Praha 2 (824 m)