Jan Vobecký se vrací do agenturního světa, získává podíl v DigitalAd

Praha, 2. srpna 2019 Agentura DigitalAd posiluje nejvyšší vedení. Do agentury přichází Jan Vobecký. Přebírá péči o yield management a zaměří se na strategii a rozvoj internetových aktivit DigitalAd. Stává se, vedle Petra Máchy, druhým jednatelem společnosti.

Hlavním úkolem Jana Vobeckého bude rozšířit portfolio webů zastupovaných DigitalAd a pomoci jim s internetovou strategií, včetně efektivního nastavení a automatické monetizace jejich reklamního prostoru. Tedy s oblastí, ve které se uplatní nejen technologie, které DigitalAd využívá, ale také vysoká míra zkušeností, které Vobecký má. V internetovém byznysu totiž působí už od roku 1997.

Začínal doslova v době prvních bannerů – v agentuře MIA, pak vedl internetové oddělení vydavatelství Computer Press a v roce 2008 spoluzaložil mediazastupitelství – AdActive (svého času druhého největšího hráče českého internetu – v návštěvnosti dle měření NetMonitor). To řídil až do jeho prodeje Vltava Labe Media v roce 2016. 

„Jsem rád, že se v DigitalAd zaměřím právě na yield management. Je to pole neomezených možností, stačí mít „ostré nástroje”. Těším se, že na nové pozici využiju moderní technologie i dvacetileté zkušenosti s výsledky tisíců nejrůznějších kampaní,” říká Jan Vobecký.

Vedle yield managementu a dalších online aktivit se DigitalAd zaměřuje i na veškerý offline, klientům tak nabízí kompletní portfolio agenturních služeb. 

„DigitalAd má za sebou velmi rychlý růst. Jak v obratu, tak v rozsahu nabízených aktivit. Jsem rád, že návrat Honzy do internetového byznysu bude právě v naší společnosti,” doplňuje Petr Mácha, jednatel DigitalAd.

O DigitalAd, s.r.o.

Agentura DigitalAd je na trhu již dva roky. Byla založená v roce 2017. Původně internetová agentura nabízí svým klientům kompletní služby pokrývající celý mediální prostor. Její hlavní prioritou je být spolehlivým partnerem v reklamě digitálního věku. Kromě zkušeností a komplexnosti staví hlavně na osobním přístupu. Mezi klienty agentury patří například společnosti OKI, Albatros Media, Prague Pride, Internet CZ či Scio.