KUKA uvede v Brně novou generaci nejúspěšnějších robotů

quantec kuka

Specialista na automatizaci KUKA, automatizační globální společnost, inovovala svou nejprodávanější produktovou řadu – KR Quantec, jenž se na podzim představí široké veřejnosti na brněnském výstavišti u příležitosti Mezinárodního strojírenského veletrhu. Jako jeden z předních světových dodavatelů inteligentních automatizačních řešení nabízí KUKA zákazníkům vše, co potřebují se širokou škálou specializací. Sérii optimalizovali specialisté z hlediska výkonu nebo efektivity nákladů a nabízí tak největší portfolio průmyslových robotů s vysokou nosností.

Na Mezinárodním strojírenském veletrhu budou tři důležité exponáty pro rok 2019. „Letošní rok bude mít českou premiéru Quantec – 2, který bude i hlavním exponátem. Další jsou Agilus – 2 a Cybertech – 2,“ potvrdil manažer prodeje společnosti Kuka Radek Velebil.

Kuka robot

Od svého uvedení na trh v roce 2010 společnost Kuka dodala více než 100 000 robotů řady KR Quantec. „Pro inovování řady KR QUANTEC jsme využili naše dlouholeté zkušenosti z dynamického automatizačním průmyslu. Zákazníci proto již dnes investují do budoucnosti své výroby,“ řekl Wolfgang Bildl, zodpovědný produktový manager. S nosností mezi 120 a 300 kg jsou roboty navrženy pro použití téměř v každém segmentu na trhu, jako je automobilový průmysl, slévárenství a zdravotnictví, stejně tak i pro obrábění a manipulace.

Nové režimy pohybu pro ideální kvalitu procesu
Nová generace KR QUANTEC je vybavena dodatečnými „motion modes“. Jedná se o softwarové doplňky, které zajišťují optimální pohyb robota pro specifické aplikace. Režim „path mode“ umožňuje mnohem přesnější a preciznější pohyb TCP, zatímco „dynamic mode“ zvyšuje rychlost a tím pádem snižuje dobu cyklu na zvyšuje prostupnost výrobních linek. Motion modes řídí dynamicky pohyb robota, rozšiřují jeho vlastnosti a zajišťují tak ideální kvalitu procesu.

Zdroj zprávy – BVV.