Policie u Habrů našla utonulou ženu, mohla by to být pohřešovaná z Brodu

  14:38
Na hladině rybníka poblíž Habrů na Havlíčkobrodsku bylo ve čtvrtek večer nalezeno ženské tělo. Policie tento nález spojuje s pohřešovanou Jitkou Zachariášovou z Havlíčkova Brodu. Zároveň žádá veřejnost o pomoc s ověřením pohybu ženy nejen v neděli, ale i v sobotu 27. července.

V místě nálezu těla ženy poblíž rybníka nedaleko Habrů probíhala rozsáhlá pátrací akce, do níž se zapojili policejní kynologové a potápěči. (2. srpna 2019) | foto: Policie ČR

„S největší pravděpodobností se jedná o pohřešovanou ženu z Havlíčkova Brodu. Přesnou příčinu a dobu úmrtí určí výsledky nařízené soudní pitvy, stejně jako potvrdí totožnost nalezené ženy,“ uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Dana Čírtková.

Tělo nalezl svědek ve čtvrtek večer. Policisté místo ohraničili a zkoumali prakticky po celou noc. V pátrání v dotčené lokalitě pokračovali i v pátek dopoledne.

„Dnes dopoledne probíhala v místě nálezu utonulé osoby rozsáhlá pátrací akce, do které se zapojili policejní kynologové a potápěči,“ potvrdila Čírtková.

Osmačtyřicetiletá Jitka Zachariášová zmizela dle oznámení příbuzných v neděli dopoledne, kdy měla vyrazit na procházku se svým psem. Jak by se ale bez telefonu a dokladů, které nechala doma, dostala k patnáct kilometrů vzdálenému rybníku, dosud není známo.

Další nejasnosti v případu poodhaluje i nová policejní výzva. Policie prosí o pomoc případné svědky, kteří pohřešovanou ženu viděli nejen v neděli 28. července, ale i o den dříve. Kriminalisté se snaží zmapovat její pohyb v Havlíčkově Brodě a okolí nově i během celé soboty.

„Potřebujeme ještě širší časový záběr. Že žena odešla z domu v neděli dopoledne, nám někdo oznámil,“ naznačila Dana Čírtková. V poslední zprávě navíc Čírtková píše už o tom, že žena „mohla být“ na procházce se psem.

Kdo ženu o uplynulém víkendu zahlédl, měl by se ozvat policii na tísňovou linku 158.

Jitka Zachariášová je vysoká přibližně 165 centimetrů, má střední postavu, vlnité černé vlasy a hnědé oči. Při odchodu z domu na sobě měla mít šaty fialovo-černo-bílé barvy ke kolenům, džínovou bundu a botasky. Pes je bišonek bílé barvy slyšící na jméno Justýna.

Tělo mrtvé ženy bylo nalezeno v rybníku nedaleko Habrů, od Havlíčkova Brodu zhruba patnáct kilometrů daleko.

Tělo mrtvé ženy bylo nalezeno v rybníku nedaleko Habrů, od Havlíčkova Brodu zhruba patnáct kilometrů daleko.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

Autor: