Hlavní obsah

Budovu Drn v centru Prahy koupil za 2,5 miliardy fond KGAL, píše Forbes

Foto: ČTK/Vondrouš Roman

Snímek budovy Drn na rohu Národní třídy a Mikulandské ulice v centru Prahy z 11. října 2017.

Reklama

Developerská kancelář Sebre prodala architektonicky ojedinělou budovu nazývanou Drn na rohu Národní třídy a Mikulandské ulice německému fondu KGAL za 2,5 miliardy korun (100 milionů eur). Na svých webových stránkách to dnes uvedl měsíčník Forbes s tím, že jde o rekordní výnos na nemovitosti tohoto typu. Za developerskou kanceláří Sebre stojí podnikatelé Petr Němec a Jan Fidler.

Článek

Administrativní budova s prosklenou fasádou protkanou rostlinami byla dokončena před dvěma roky. Celý projekt vyšel podle tehdejšího vyjádření firmy zhruba na 1,5 miliardy korun. V komplexu jsou kanceláře, moderní galerie a dvě restaurace. Během stavby byl také rekonstruován sousední, památkově chráněný barokní Schönkirchovský palác, se kterým je nový objekt propojen. V úrovni ulice spojuje oba domy pasáž a malé náměstíčko.

Forbes připomněl, že budova od otevření platila za nejluxusnější kancelářské prostory v Praze – nejvyšší patro Drnu se podle něj pronajímá na měsíc za 30 eur (asi 770 Kč) za metr čtvereční.

Společnost Sebre potvrdila, že se transakce uskutečnila. Blíže ji zatím nechce komentovat, uvedl. „Petr Němec a Jan Fidler mají za sebou druhý úspěšný obchod během jediného roku. Letos na jaře prodali Šporkovský palác. Podle informací Forbesu dostali za obě budovy dohromady přes čtyři miliardy korun,“ dodal web.

Reklama

Doporučované