Hlavní obsah

Ve Svědectví Stephena Kinga si zahrají Amber Heardová či James Marsden

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový seriál Svědectví (The Stand) bude další adaptací knihy Stephena Kinga, který je dnes u televizních a filmových tvůrců jedním z nejoblíbenějších autorů předloh.

Foto: Profimedia.cz

Amber Heardová

Článek

James Marsden a Amber Heardová se ujali hlavních rolí v připravovaném americkém seriálu. Další dostali Odessa Young či Henry Zaga.

Svědectví je Kingova post-apokalyptická vize z roku 1978. V téměř prázdném světě po zdrcující epidemii přežívá jen hrstka lidí. Část se uchýlila k hodné matce Abigail, která je oslovila ve snech, a druhá část se připojila k Temnému muži Flaggovi. Rozehrává se klasický střet dobra a zla ve sci-fi kulisách. Román byl na žádost vydavatele výrazně zkrácen, protože původně měl přes 1000 stran a panovaly obavy, že to čtenáři nepřijmou.

Marsden bude hrát Redmana, bývalého vojáka, který je vůči viru imunní. Heardová ztvární Nadine Crossovou, ženu, která prožívá vnitřní konflikt. Cítí, že nejedná správně, ale je nucena být loajální k Flaggovi.

Foto: Profimedia.cz

James Marsden

Seriál bude režírovat Josh Boone. Nezvyklé je, že sám Stephen King píše pro televizi alternativní konec. Děj Svědectví se tak nebude plně shodovat s knihou.

Nedávno proběhl kiny kingovský film Řbitov zviřátek a King inspiroval také loňský seriál společnosti HBO Castle Rock, který kombinoval mytologii s komorními příběhy postav v lesnatém kraji amerického státu Maine.

V listopadu 2019 bude uveden Doktor spánek, pokračování legendárního snímku Stanleyho Kubricka Osvícení. Stejně jako u předchozího filmu je předlohou kniha  Stephena Kinga. Po několika desetiletích od události z hotelu Overlook je malý hrdina Osvícení Dan Torrance (Ewan McGregor) už dospělý a démoni se vracejí.

Může se Vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám